Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Elmondjam a főnökömnek, hogy...

Elmondjam a főnökömnek, hogy szociális fóbiával küzdök?

Figyelt kérdés
Új munkahelyem van, a kollégáim kedvesek, de nekem, szoc. fóbiásnak ez max. kicsit segít. A szorongásom miatt nehezen tanulom meg a feladat folyamatok lépéseit és nem is nagyon tudok beilleszkedni. Másfél hónapja vagyok ott, a kolléganőim már kiszúrták, hogy valami nem stimmel velem, elkezdtek eltávolodni tőlem, apránként beszólni nekem. Most előszőr a felettesemen is látom, hogy már nem olyan pozitívan áll hozzám, mint kezdetben, tehát ő is észrevehette (vagy szóltak neki), hogy valami nagyon nem oké velem. Mivel őt egy nagyon emberséges nőnek ismertem meg, arra gondoltam, őszintén elmondanám neki, hogy mi a helyzet és hogy folyamatosan dolgozom magamon terepeutával, "csak" hogy értsék, miért vagyok ilyen "befordult, ideges, búval b..ott", kuka meg még ki tudja, minek látnak engem. Ha tudnák ezt rólam, én se idegeskednék azon, hogy mit gondolhatnak rólam, így jobb lenne a koncentrációm és talán nyugodtabb lennék szociális tekintetben is. Attól félek, ha nem szólok, akkor rövidesen kirúgnak, mivel se a közösségben nem nagyon tudok részt venni és a betanulásomban is újra meg újra visszaesek, elfelejtek dolgokat, hibázok, mivel az idegességem miatt nem tudok megfelelően koncentrálni. Ilyenkor van hogy kiakadnak és úgy látom, a türelmük egyre fogy. Persze az is lehet, hogy ha szólok is kirúgnak, de így legalább tudni fogják, hogy nem direkt vagyok csendes és elkerülő, illetve, hogy nem azért tévesztek, mert hülye lennék a munkakörömhöz.

2022. nov. 6. 12:11
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
90%
Attól tartok, ha elmondod találni fognak valami okot, hogy kirúgjanak.
2022. nov. 6. 12:18
 2/33 anonim ***** válasza:
81%
Ne! A mentalis betegsegeidet ne hirdesd munkahelyen!!! Akkor is ha van! Ha osszeesel miatta amunkahelyen fogd ra hogy nem jol jar a szived vagy mittomen. Az ilyet titkold melyen
2022. nov. 6. 12:26
 3/33 anonim ***** válasza:
57%

Talán mondd el, történhetnek csodák.

A jövőben valami "egyszemélyes" munkakört keress...

Nekem örök álmom egy világítótorony őr állás, lehetőleg egy szigeten.

2022. nov. 6. 12:28
 4/33 anonim ***** válasza:
98%

Én például 2 évig erős hányingerrel küzdöttem minden nap (erős szorongás miatt), a főnökömmel szinte apa-fia kapcsolat van, tudott róla, de kb. csak nevetett rajta, hogy agyban van a probléma, meg elbagatellizálta végül is.

Aki nincs benne, az úgysem fogja ezt megérteni, így jobb az ilyen nem világgá kürtölni.

2022. nov. 6. 12:30
 5/33 anonim ***** válasza:
26%
Én nem értek hozzá, de nem értem, mi az összefüggés a szociális fóbia meg a tanulási nehézség között. Nem a szociális fóbiád miatt nem tudod elsajátítani a munkamenetet. Ez nem a megfelelő munkahely neked. Megpróbálhatod elmondani, mert anélkül is kirúghatnak, és azzal hátha nem.
2022. nov. 6. 12:43
 6/33 A kérdező kommentje:
Az az összefüggés, mint írtam, hogy a szorongástól nem tudok koncentrálni.
2022. nov. 6. 12:51
 7/33 A kérdező kommentje:
Nos, én úgy érzem, hogy nem sokára ki fognak rúgni. Pénteken, munka végén a felettesem megkérdezte négyszemközt, hogy "és hogy érzem magamat köztük?" Hangjában teljes lemondással, mint aki nem lát több remémyt bennem. Heti szinten megkérdezi, de korábban lelkesen kérdezte. Úgy érzem, közel állok a kirúgáshoz, főleg, hogy még próbaidőn vagyok. Ezért úgy vagyok vele, hogy ha kirúgnak, tegyék azt úgy, hogy tisztában vannak vele, hogy miért viselkedtem úgy. Másképp csak egy-két hetet tudnék még kihúzni, de akkor a végsőkig feszíteném a hangulatot a félelmeimmel.
2022. nov. 6. 12:57
 8/33 anonim ***** válasza:
95%
Jól érzed. Lehet, hogy korai volt még a munkahely. Szorongásoldót szedsz?
2022. nov. 6. 13:07
 9/33 anonim ***** válasza:
96%
Pontosan ugyanez volt velem is. Én nem bírtam tovább. 1,5 hónap után felmondtam.
2022. nov. 6. 13:09
 10/33 anonim ***** válasza:
79%
Lehet, hogy érdemes lenne valamilyen enyhe szorongás oldót szedned, nem? Ha ennyire durván befolyásol a munkavégzésben a betegséged akkor muszáj valami azonnali segítség, mert nem lehetsz munkanélküli.
2022. nov. 6. 13:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!