Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Elmondjam a főnökömnek, hogy...

Elmondjam a főnökömnek, hogy szociális fóbiával küzdök?

Figyelt kérdés
Új munkahelyem van, a kollégáim kedvesek, de nekem, szoc. fóbiásnak ez max. kicsit segít. A szorongásom miatt nehezen tanulom meg a feladat folyamatok lépéseit és nem is nagyon tudok beilleszkedni. Másfél hónapja vagyok ott, a kolléganőim már kiszúrták, hogy valami nem stimmel velem, elkezdtek eltávolodni tőlem, apránként beszólni nekem. Most előszőr a felettesemen is látom, hogy már nem olyan pozitívan áll hozzám, mint kezdetben, tehát ő is észrevehette (vagy szóltak neki), hogy valami nagyon nem oké velem. Mivel őt egy nagyon emberséges nőnek ismertem meg, arra gondoltam, őszintén elmondanám neki, hogy mi a helyzet és hogy folyamatosan dolgozom magamon terepeutával, "csak" hogy értsék, miért vagyok ilyen "befordult, ideges, búval b..ott", kuka meg még ki tudja, minek látnak engem. Ha tudnák ezt rólam, én se idegeskednék azon, hogy mit gondolhatnak rólam, így jobb lenne a koncentrációm és talán nyugodtabb lennék szociális tekintetben is. Attól félek, ha nem szólok, akkor rövidesen kirúgnak, mivel se a közösségben nem nagyon tudok részt venni és a betanulásomban is újra meg újra visszaesek, elfelejtek dolgokat, hibázok, mivel az idegességem miatt nem tudok megfelelően koncentrálni. Ilyenkor van hogy kiakadnak és úgy látom, a türelmük egyre fogy. Persze az is lehet, hogy ha szólok is kirúgnak, de így legalább tudni fogják, hogy nem direkt vagyok csendes és elkerülő, illetve, hogy nem azért tévesztek, mert hülye lennék a munkakörömhöz.

2022. nov. 6. 12:11
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

A frontint kellene szednem, napi kettőt, de csak negyedet tudok, mert nagyon álmossá tesz. A gondolkodást is tompítja, pedig ebben a munkakörben elengedhetetlen a gondolkodás, a pontosság.

Próbáltak antidepresszánst adni, attól viszont olyan rosszul voltam, teljesen beálltam tőle, nem tudtam ellátni a napi dolgaimat se mint mosogatás, bevásárlás, csak a nappaliban voltam és kattogtam a gondolataimon, alig vártam, hogy elmúljon a hatása. Nem is tudom elképzelni, hogyan dolgoznék vele, hiszen teljesen cselekvőképtelenné tett. Ilyen gyógynövényes szorongásgátlót szedek, mellette csinálom a kongnitív terápiát itthon.

2022. nov. 6. 13:34
 12/33 anonim ***** válasza:
94%
A pszichiáterrel egyeztetni kell a megfelelő gyógyszer megtalálása érdekében. Az is lehet, hogy a frontin csak az elején álmosít, aztán hozzászoksz. Antidepresszánsból van többféle. Ebben az állapotodban nem vagy munkaképes. Az előző munkád hogy és mikor ért véget?
2022. nov. 6. 13:40
 13/33 A kérdező kommentje:
Több féle gyógyszert kipróbáltunk már, az volt a legjobb, amikor kedélyállapot javítót kaptam, na az isteni volt, eleinte sokat segített. De nagyon hamar hozzászokik a szervezet, így időnként növelni kellett az adagot, ott viszont már megint tompaság lépett föl emiatt és a kívant hatást se érte már el. Ezek mellett a gyógyszerek mellett, úgy vettem észre, nem lehet jól végezni a munkát. Az előző munkahelyemen annyiban könnyebb volt, hogy egy hatalmas csarnokban voltunk és nem volt fix helyhez kötve a munkaköröm, jönni-menni kellett egész nap. Mivel rengetegen voltunk, különböző munkaterületek egymás mellett, így el tudtam vegyülni, miközben egy-két emberkével jóban voltam (akikben nem látok rizikót, azokkal egész barátságos tudok lenni) Plusz mindenki jött ment, nem kellett egész nap egymás közelségében lennünk, nem éreztem veszélyben magamat, leszámítva néhány kínos helyzetet. Ott is voltak, akik furcsállottak egy idő után, észrevettem, de velük nem voltam összezárva, el tudtam "menekülni" onnan. Itt, ezen a munakhelyen egy légtérben vagyunk egész nap :( egy irodában nyolcan, egymástól 1-1,5 méterre. Összeszokott csapat, ráadásul mindenki nyitott, jókedélyű, hangos, csak én vagyok ilyen selejt, amitől megőrülök! Már alig tudok hozzászolni valamihez. Nagyon szégyellem magam.
2022. nov. 6. 13:59
 14/33 anonim ***** válasza:
nem fog sajnos segíteni, csak rosszabb lesz a dolog, tapasztalat.
2022. nov. 6. 14:00
 15/33 anonim ***** válasza:
Egy hozzád jobban illő munkahelyet kell keresni. Távmunkásat nem találsz? De hogy ért véget az előző munka? És a pszichiáterrel folytatni a gyógyszer-kikísérletezést.Mikor keletkezett a szociális fóbiád?
2022. nov. 6. 14:04
 16/33 A kérdező kommentje:
Az előző munkám úgy ért veget, hogy leépítések voltak és nekem felajánlottak egy ikyan munkaterületet, amit nem fogadtam el, inkább eljöttem. Nem emlékszem, mikor kezdòdött, alapvetően mindig szégyellős voltam, gyerekként is, viszont akkoriban még megtaláltam a saját köreimet, nem feszültem rá ennyire. Talán fiatal felnőtt koromban kezdődött, 20-22 évesen, az azután következő családi traumák csak rontottak rajta. Eleinte nem tudtam, hogy szoc.fóbia, azt hittem, egy kis önbizalomhiánnyal küzdök, de aztán olyan méreteket öltött és annyira zavart, hogy elkezdtem utána olvasni. Majd kerestem szakembert és most itt tartunk.
2022. nov. 6. 15:24
 17/33 anonim ***** válasza:
0%
Facebookon vannak Otthoni munka, Otthoni munkalehetőségek, Dolgozz otthonról, Otthon végezhető internetes munka nevű csoportok.
2022. nov. 6. 19:46
 18/33 A kérdező kommentje:
Benne vagyok abban a csoportban, szinte mindegyik munka MLM. Vagy meg kell venni valamit és eladni, nekem egy normális munka kell, fix fizetéssel.
2022. nov. 6. 20:03
 19/33 anonim ***** válasza:
0%
Mind a 4 ilyen?
2022. nov. 6. 20:08
 20/33 A kérdező kommentje:
Mind a négy mi?
2022. nov. 6. 20:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!