Akik le vagytok százalékokoltatva,tudtok dolgozni? Kaptok adó kedvezményt,súlyos fogyatékosságra? Bno kód szerint jár.
Figyelt kérdés
Havi 10ezer lenne,és visszamenőleg is. Arra vagyok kíváncsi, hogy valaki munka mellett elintézte- e ezt,kiknek jár?én bipoláris vagyok.a bno kód szerint jár,de nm érem el hetek óta a pszichiátert.2022. okt. 9. 20:22
1/3 anonim válasza:
Én nem látom közte hogy járna, persze az is lehet hogy átsiklottam felette.
Szakorvostól kell igazolás a NAV-nak (nem elég a záró a diagnózissal), azt kell az adóbevalláskor leadni a könyvelönek, a többi az ő dolga.
Visszamenőleg akkor tudod igényelni, ha korábban is fennált a betegség, de még nem igényelted. Ilyenkor önellenőrzést kell kérni, és az előző bevallásokat kiegészíteni.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi,ezt mind tudtam. F730 van a papíron.2eve volt a leszazalekoltatas,de április óta dolgozok. Augusztus óta nm érem el a dokit,csak a nővérek írják fel a felhőbe a gyógyszereket. Holnap megint próbálok időpontot kérni. De jó lenne vki aki kapja mentális betegség után is az adókedvezményt.
2022. okt. 9. 21:27
3/3 anonim válasza:
Az első kérdésedre tudok válaszolni. 70%- ban vagyok leszázalékolva. 4 órában valamit tudnék dolgozni. Nem mindent, mert papír szerint vigyáznom kell , s sok mindent tilos. Pl: emelgetni, hajolgatni, sokat járni stb.... Ezek elvannak írva. Gondolom ezt a papírt meg kellene mutatni a felvevő cég orvosának. Tehát van amit tudnék dolgozni. Viszont az Pesten van. Több lenne az út , mint a 4 óra munka.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!