Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyávaság vagy bátorság,ha...

Gyávaság vagy bátorság,ha feladom?

Figyelt kérdés
Évek óta küzdök az egyetemmel, már az egészségem is ráment( depresszió,pánikroham stb...). Mindig úgy voltam vele,hogy küzdeni kell,nem feladni, meg ha elvégzem dr leszek stb. De most eljutottam addig,hogy nem bírom tovább. Már az öngyilkosság is megfordult a fejemben. Persze soha nem lennék rá képes, csak sajnos már ennyire ráment az egeszsegemre. Ér annyit az egész, hogy egy jó végzettségem legyen? Mikor nem gyávaság feladni? Ahhoz is bátorság kell,hogy elismerd,nem megy valami. Fontolgatom,hogy kimegyek külföldre. "Új életet" kezdeni. Szégyenlem a barátok,család előtt is, hogy anno a gimiben szín kitűnő tanulóból ez lett. Egy csak érettségivel rendelkező pánikbeteg. Tényleg számít annyit egy végzettség,hogy tovább kuzdjek érte? Számít annyit az évek munkája, tanulása, hogy ne adjam fel?

2022. aug. 20. 14:25
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
0%
Elképzelni se tudom, hogy orvosira jár. Már meg ne haragudj.
2022. aug. 20. 15:07
 12/26 anonim ***** válasza:
69%
Ennyi munkát veszni hagyni nem érdemes. Nem tudom, hogy sikerülni fog-e, de én azért szurkolok, hogy megcsináld, tudásból és rutinból.
2022. aug. 20. 15:09
 13/26 A kérdező kommentje:

8as a kérdésben is kis dr-t irtam. Nem értem,mi vele a gond.

9: regebben akartam,most már magam sem tudom...,a kudarcok miatt már megutáltam

2022. aug. 20. 15:17
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
13-as Ha megutáltad ne legyél orvos, az egyetem a legkönnyebb része, utána még a képzés rengeteg idő. Nézz körbe, hogy a vizsgáiddal nem tudnál -e más szakot befejezni, akár ott, vagy a Testnevelési Egyetemen.
2022. aug. 20. 15:28
 15/26 anonim ***** válasza:
25%

13

1. Átugrottam, ne haragudj ("meg ha elvégzem dr leszek"). Nem tűnt érdekesnek ez a fél mondat a kérdés olvasása közben.

2. Nem neked írtam, hanem vki dr, dri szavakat írt a válaszaiban (ezek szerint jól, mert rád reagált). Te orvosi egyetemre jársz és orvos leszel. A doktort és az orvost nem pont ugyanúgy használjuk, tehát nem mondjuk, hogy "orvos úr", de azt sem mondjuk, hogy "doktor vagyok". Vagy doktori egyetemre jársz? Mert olyan nincs. Doktori iskola van.

Már a szóhasználatodban látok idegenkedést. Az orvos orvol(ja a problémákat). Orvosira jár. Orvos lesz.

2022. aug. 20. 15:44
 16/26 anonim ***** válasza:
22%
Bocs, 5-ös, 8-as, 15-ös voltam.
2022. aug. 20. 15:46
 17/26 A kérdező kommentje:
Nagyobb gondom van annál, hogy a szavak jelentésén vitatkozzak veled. Ha visszaolvasod, én jól írtam dr, meg,hogy orvosira járok. És lehet valamelyik válaszolónak nem volt tiszta, de szerintem nem is az a lényeg,milyen egyetem,hanem, hogy érdemes-e 8 év után abbahagynom, mert lelkileg már nem bírom, vagy tegyem még jobban tönkre magam, és lesz kb 10 év,mire megkapom a diplomát. Mondjuk most per pillanat semmi önbizalmam már,és esélyes,ha folytatom,hogy megint megbukok...aztán lesz egy 6 éves képzésből 10+ év.
2022. aug. 20. 16:10
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Mi a B terv?
2022. aug. 20. 16:15
 19/26 anonim ***** válasza:
86%
Mire elvégzel egy másik szakot, ezt is befejezhetnéd, az biztos.
2022. aug. 20. 16:16
 20/26 anonim ***** válasza:
17%

Volt itt kérdező korábban, aki a fogorvosit csinálta 9. éve, nem te vagy az?

Bocs a direktségért. Létezik felállás a reménytelen helyzetből. Nekem az segített, hogy Istenhez fordultam. 30 évesen semerre se tartott az életem, 2 éves csúszással végeztem egyetemet, nem tudtam tartósan elhelyezkedni. Ebből álltam fel. 14-30. év pokol volt az életemből.

Olyat kell végezni, ami nincs a képességeid felett. Ha kitűnő tanuló voltál, biztos hogy van neked való felsőfokú végzettség, akár két év alatt is lehet ilyet szerezni értettségi alappal.

(Én is pályát módosítottam, kétéves képzéssel, igaz ahhoz kellett beugróként az egyetemi alapszak.)

Isten gondviselésébe vetett hit ad erőt, aki azt mondta, gondoskodik a benne hívők alapszükségleteiről (ebbe beletarozik a munka). Ezzel a tudattal végig lehet csinálni feladás nélkül egy pályamódosítást.

2022. aug. 20. 17:17
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!