Gyávaság vagy bátorság,ha feladom?
Volt tanár kollegám, aki alternatív iskolában úgy tanított, hogy nem volt meg a diplomája. Talán neki is 1-2 év kellett volna még a diplomáig. És szó szerint ugyanúgy, ugyanazért voltak problémái neki is, mint neked. Baromi okos is volt, az egyetem hozta ki ezt az egészet belőle.
Szerintem MOST ne erőltesd. Nem tudhatod, mit hoz a jövő, lehet, hogy két-három (de akár tizenkét-tizenhárom) év múlva játszi könnyedséggel be fogod tudni fejezni.
Addig sz.rd le nagy ívben (tudom, nagyon nehéz ezt bármelyik életkorban megtenni, de a te életkorodban pláne), hogy ki mit gondol. Akárki. Akár a szüleid, akár a barátaid, akár a tanáraid, akár az egyetemi társaid. Válts, csinálj vmi tök mást. Hogy itthon vagy külföldön, az mindegy.
Az is lehet, hogy simán más utad van, nem ez a megfelelő egyetem. (Még ha most úgy tűnik is, hogy az.) Lehet, hogy egy másik egyetemet el akarsz és el tudsz majd végezni könnyen (vagy könnyebben).
Én ilyen körülmények között biztos, hogy abbahagynám.
(Nagyon távolról tudok is kapcsolódni. Két szakos bölcsész voltam. Az egyik szakomat le akartam adni, mert ez pont akkor volt, amikor már le lehetett. Akkor nem tettem meg, bár nekem nem voltak szorongásos problémáim miatta, szimplán nem szerettem. Akkor az akkori párom rábeszélt, hogy fejezzem be. Teljesen felesleges volt. Hiába van kiváló (vagy kitűnő vagy jeles, mittómén) értékelésű diplomám, azzal a szakommal soha semmit nem kezdtem és nem is tudok belőle semmit, be sem szoktam vallani, hogy van.)
Jézusom, hát nem látod? Ezért lettél ilyen, szín kitűnő, megfelelési kényszer a barátok, család előtt, úgy érzed csak akkor érsz valamit ha a tanulmányaidban jo vagy, és diplomád lesz. Teljesen kiégtel, és ez teljesen érthető, félre ne érts nem a te hibád, valószínű a szüleidé, hogy ilyen gondolkodásmódot neveltek beléd, de szomorú, hogy ilyen mélyre jutottál ezek miatt és még mindig csak magadat hibaztatod és megfelelni akarsz.
Két opciód van, 1: elmész egy pszichológushoz, odafigyelsz magadra és magadért csinálod meg az egyetemet mert te szeretnél dr. lenni, vagy 2: ugyanúgy elmész pszichológushoz, figyelsz magadra és magadért, mert neked igazából ez nem célod, nem vágyad otthagyod az egyetemet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!