Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyávaság vagy bátorság,ha...

Gyávaság vagy bátorság,ha feladom?

Figyelt kérdés
Évek óta küzdök az egyetemmel, már az egészségem is ráment( depresszió,pánikroham stb...). Mindig úgy voltam vele,hogy küzdeni kell,nem feladni, meg ha elvégzem dr leszek stb. De most eljutottam addig,hogy nem bírom tovább. Már az öngyilkosság is megfordult a fejemben. Persze soha nem lennék rá képes, csak sajnos már ennyire ráment az egeszsegemre. Ér annyit az egész, hogy egy jó végzettségem legyen? Mikor nem gyávaság feladni? Ahhoz is bátorság kell,hogy elismerd,nem megy valami. Fontolgatom,hogy kimegyek külföldre. "Új életet" kezdeni. Szégyenlem a barátok,család előtt is, hogy anno a gimiben szín kitűnő tanulóból ez lett. Egy csak érettségivel rendelkező pánikbeteg. Tényleg számít annyit egy végzettség,hogy tovább kuzdjek érte? Számít annyit az évek munkája, tanulása, hogy ne adjam fel?

2022. aug. 20. 14:25
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
93%
Persze azt is jó lenne tudni, hogy miért bukod el rendre a vizsgákat?
2022. aug. 20. 17:24
 22/26 A kérdező kommentje:

18: jelenleg nincs B terv,le vagyok blokkolva,hogy hova tovább

20as: sajnálattal olvasom,hogy mások is vannak ilyen cipőben,mint én. Mondjuk szerintem egy fogorvosit könnyebb lehet elvégezni,meg az 5 év

Nem vagyok vallásos, így nincs ez a mankó,amire támaszkodhatnék

2022. aug. 20. 17:56
 23/26 anonim ***** válasza:
69%

20-as vagyok, még annyit azért elárulok, hogy miután megtértem (ami annak felismerését jelentette, hogy Isten gondviselő), azután se mondta meg Isten mit tegyek, hogyan másszak ki a szarból, milyen irányba váltsak. Keservesen de megszültem a dolgot, kiválasztottam valamit (kicsit ad hoc-nak is lehet mondani). Ahhoz viszont elég erőt kaptam, hogy végigcsináljam, és bízzak abban, hogy lesz gyümölcse az erőfeszítésnek, nem vész kárba, ha az ember végigcsinál valamit, nem adja fel.

A kérdés, továbbra is fennáll, hogy miért nem mennek a vizsgák? Képességeid feletti a képzés, vagy más oka van, amiért nem sikerül felkészülni?

2022. aug. 20. 18:07
 24/26 A kérdező kommentje:
23: Inkább már az önbizalomhiány miatt. Meg a pánik miatt. Persze az elején volt,hogy csak szimplán azért buktam,mert rossz tételt húztam,vagy nem készültem fel eléggé. Aztán kialakult nálam ez a pszichés izé,és már amiatt nem tudok jól teljesíteni, és a tanárok meg kívülállóként azt hiszik,nem tudom az anyagot
2022. aug. 20. 18:15
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Értem. Nem könnyű a helyzeted, valóban kutyaszorító. Nekem ugyanilyen kutyaszorító volt 30 évesen a munkanélküliség, használhatatlan diploma.

Én afelé hajlanék, hogy egy piacképes másik képzést végezzél. Pl. pénzügyi-számvitel felsőfokú kétéves képzés. Magamból indulok ki, én is szemeztem a könyvelőivel anno, mikor nem tudtam elhelyezkedni az első végzettségemmel. Csak akkoriban még nem ilyen formája volt, hogy egyetemen lehetett tanulni, felsőfokú képzésként, hanem kis cégecskék tanfolyami keretben képezték az embereket. De központi vizsgasor volt, azaz, nem az állította össze a kérdéssort, aki leadta az anyagot. És sokkal kevesebbet adtak le a tanfolyamocskákon, meg mást, mint amit kértek központi vizsgán. Én meg attól rettegtem, hogy nem sikerül egy tárgy és akkor egy év múlva mehetek belőle újra.... Beiratkoztam vagy 5-6 szor is, volt hogy fővárosi képzésre, pedig vidéki vagyok. De mindig feladtam, az előbb leírt igazságtalan rendszer miatti félelem miatt (A vicc, hogy egész jó értelmi képességeim vannak egyébként.)

Ami tanulság mégis van, hogy 30 éves kor körül se vagy öreg az újrakezdéshez.

Más példák lehetnek pl. drogosok, akik szétdrogoztak 10 évet az életükből, de végül felállnak (sajnos az ellenkezőjére is van példa, mert a drog ugye meg is tud ölni).

2022. aug. 20. 18:36
 26/26 anonim ***** válasza:
71%
A pszichés betegséged kezelik? Szedj gyógyszert, menj terápiára és fejezd be a képzést..
2022. aug. 21. 07:17
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!