Van itt olyan akinek kevés kényszercselekvése inkább
gondolatai vannak?
Figyelt kérdés
Megmondom az őszintét már több mint 1 éve próbálgatok gyógyszereket, praktikákat, és egyebeket de nagyon nehéz normális embernek érezni magam az OCD-vel kicsit úgy érzem sokszor megszégyenítem a családom, azzal hogy "dilis" vagyok. Nálam is a legtipikusabb kényszer gondolatok vannak jelen általában szexuális, agresszív stb.. és egy békeszerető ember vagyok aki még sosem bántott senkit, és nagyon allergiás egy anyázásra is, de mégis félek ezektől a gondolatoktól. Valaki tud adni bármit tanácsot, vagy tapasztalatot/segítséget? Fiatal vagyok még nem akarom, hogy az egész életemet ez nyomorítsa meg. Ui:( Kezelnek gyógyszeresen, és terápiásan is szóval szoktam konzultálni a dokival, de aki benne van az tudja a legjobb tanácsokat sokszor.) Jelenleg brintellixet szedek 10mg-ot ezelőtt már volt vagy 4-5 gyógyszer, de egyik sem vált be túlságosan a mellékhatások miatt. Ha valaki fél ide leírni bármit vagy ilyesmi privátban is írhat nyugodtan tényleg jól esne egy kis "konzultálás" a sorstársakkal.
#9 Hát elég változóan sokszor jól sokszor rosszul nem tudom magam sem eldönteni.
#10 Az a gond, hogy én sok rossz dolgot, hát "relatíve" sok rossz dolgot tettem életemben amit nem merek a pszichológusnak sem elmondani, meg sok dolog beugrik OCD nélkül is ami bánt, vagy bántott, de nem tudom ezen hogy tudnának segíteni, mert másoknak is beszéltem erről, és csak itélkezést kaptam. Ezért már bizalmat fogadnom nagyon nehéz bárkiben. Nekem nagy álmom lenne egy hosszú egészséges kapcsolat, de a legutóbbit is ez a szar vágta tönkre, és kb a 6. fajta gyógyszert szedem, és igaz ennél nincs annyi mellékhatás, de mióta szedem a gyógyszereket semmi motivációm nincsen kb semmire, és olyan "hülyének" érzem magam mindig mint egy 1 bites. Nem tudom félek, ha abbahagynám visszajönne még erősebben, és nem tudom igazából mit kezdjek magammal sajna. Továbbá a libidómat is eléggé befolyásolja, és férfiként ez egy hatalams érvágás nekem, főleg úgy hogy így kapcsolatot kialakítani valakivel 0% esélyem van.
2022. aug. 4. 22:46
12/14 anonim válasza:
nálam egy nyari táborban kezdődött el először, valaki megbantott nem tudtam visszavagni, egy darabig "elnemultam" aztan mikor kezdtem volna megemeszteni ujra visszazokkeni a regi kerekvagasba fura megmagyarazhatatlan okbol hallgatnom kellett, dilisnek is neztek és jött melle a tobbi velejáró sz*rsag. Ugye a jol ismert szoc fobia tobbek között, azóta persze mindenfele kenyszergondolataim, most ratyis gondolataim vannak igen van ilyen is... pedig csak lanyokra tudd felallni, es ami a legszomorubb hogy a fel falu ratyinak hisz szerintem, munkahelyemen mar beletorodtem a cukkolasokba mekkora ratyi vagyok, direkt pucsitanak elottem a ferfiak mert tudjak hogy olyankor megnezem a segguket, pedig ez csak kenyszercselekves illetve zavarba hoznak szandekosan, mar alug varom hogy valami mas jojjon helyette, de a dadogassommal kapcsolatos gondolataimtol is nagyon felek, total remenytelennek erzem az egeszet egyszeruen nem értem mi a p*csa ez.... valami gonosz ordogi trefa lehet vagy mi ez???? a nyugtato balamelyest segít, csak mar ferde ( :D ) szemmel neznek ram szerintem ki fognak rúgni elobb utóbb, nem akarom ujra eztet egy masik munkahelyen ugyhogy ha kirugol nagyon bízom benne hogy sikerülni fog felakasztani magam.
2022. aug. 8. 22:28
13/14 anonim válasza:
Helyedben meg sem várnám, hogy kirúgnak-e. Ilyen bántó könyezetben nem lehet gyógyulni. Keress másik helyet. Kezdj el pszichoterápiát is, erre az hatékonyabb a gyógyszernél.
2022. aug. 9. 10:47
14/14 anonim válasza:
,,egy békeszerető ember vagyok aki még sosem bántott senkit, és nagyon allergiás egy anyázásra is, de mégis félek ezektől a gondolatoktól."
Az első kérdésem a mondtaban kapcsolatban lenne egy kérdésem, mit és miért terelsz valamit, hogy ebben az egy mondatban kétszer is átvláltasz elsőszám eggyes szám, első szémélyéből, harmadikszám harmadik személyébe?
A második pedig hogy mióta jelentkeztek nálad ezek a tünetek, esetleg tudsz konkrét negatív eseméynt is mondani ami nagy kihatással volt az életedre?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!