Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van itt olyan akinek kevés...

Van itt olyan akinek kevés kényszercselekvése inkább gondolatai vannak?

Figyelt kérdés
Megmondom az őszintét már több mint 1 éve próbálgatok gyógyszereket, praktikákat, és egyebeket de nagyon nehéz normális embernek érezni magam az OCD-vel kicsit úgy érzem sokszor megszégyenítem a családom, azzal hogy "dilis" vagyok. Nálam is a legtipikusabb kényszer gondolatok vannak jelen általában szexuális, agresszív stb.. és egy békeszerető ember vagyok aki még sosem bántott senkit, és nagyon allergiás egy anyázásra is, de mégis félek ezektől a gondolatoktól. Valaki tud adni bármit tanácsot, vagy tapasztalatot/segítséget? Fiatal vagyok még nem akarom, hogy az egész életemet ez nyomorítsa meg. Ui:( Kezelnek gyógyszeresen, és terápiásan is szóval szoktam konzultálni a dokival, de aki benne van az tudja a legjobb tanácsokat sokszor.) Jelenleg brintellixet szedek 10mg-ot ezelőtt már volt vagy 4-5 gyógyszer, de egyik sem vált be túlságosan a mellékhatások miatt. Ha valaki fél ide leírni bármit vagy ilyesmi privátban is írhat nyugodtan tényleg jól esne egy kis "konzultálás" a sorstársakkal.

2022. júl. 17. 23:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
74%
Nekem vannak kisebb "kényszeres" dolgaim pl többször megnezem, hogy bezártam-e az ajtót, kezmosas mániás voltam ami miatt ekcemam alakult ki stb
2022. júl. 17. 23:46
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..

Másodikat írtam, csak azért másoltam be mert ott van pár észrevételem és tanácsom. De ha gondolod beszélhetünk is róla.

2022. júl. 18. 00:08
 3/14 A kérdező kommentje:
#1 Nekem is csak apróbb dolgaim vannak, de sajnos gondolatok sokkal jobban dominálnak :/
2022. júl. 18. 00:16
 4/14 A kérdező kommentje:
#2 Köszi elovastam igen sajnos azt mondják róla hogy "life long illnes" szóval életed végéig tart jobb, és rosszabb időszakokban, de valami megoldás csak van hogy fentartható állapota legyen az embernek ebben bízok. Egyébként nem értem miért szavaztak téged úgy le teljesen reális volt amit leírtál.
2022. júl. 18. 00:25
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom én sem a szavazatok okát, de nem baj igazából, ha annak akinek szánom picit is hasznos volt valami akkor igazából akár 0-ra is pontozhatják.
2022. júl. 18. 00:30
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy mondják mindenkinek kell valami szenvedély. Ahogy én látom szinte mindenkinek vannak kényszeres dolgai. Ezek valahol megnyugtatják az embert azért csinálja. Ha zavar amit csinálsz keress valami más tevékenységet ami nem zavaró. Így tünetet váltasz. A kényszeresség megmarad csak már nem tűnik patológiásnak. Pl. Valaki a körmét rágja vagy a haját tépi ez baj de ha mondjuk vált kényszeres tesmozgásra és helyette elmegy futni minden nap 1-2 órát akkor máris jobb a helyzet. A gondolatokkal nem tudom mit lehet csinálni. Nekem olyan nem volt sosem.
2022. júl. 18. 03:35
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy lehet váltani?

Én kényszeres vasalókihúzás ellenőrző vagyok. Többször megnézem, visszamegyek. Amióta volt egy tűz a társasházban. Rettegek attól, hogy tüzet okozok.

Nem nyugtatna meg szerintem, ha kocogni járnék.

2022. júl. 21. 15:27
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Paroxat. 50mg-ot szedek, 10mg híjján a maximális szedhető dózist.

A mellékhatásokat ki kell bírni, idővel elmúlnak. Ha szeded már egy ideje, és azért javult az állapotod, de még mindig vannak mellékhatások, akkor kérj több gyógyszert. Meg kell nézni mi történik picit nagyobb adaggal a kényszrek ellen.

Nekem még 40mg-on is voltak mellékhatások, de 50mg-ra kb elmúltak teljesen.

Minden kis emeléssel csökkentek a kényszeres szorongások. Volt amikor nagyon rosszul voltam a gyógyszertől 2 napig egy-egy emelést követően, de utána mindig milliószor jobban voltam, mint előtte.

Csak végig kell csinálni a kezelést, menni fog! Gyógyszer + terápia, csak így lehet kezelni!

Én azt hittem, hogy nincs oka az én OCD-mnek, de sajnos volt. Nagyon csúnya oka volt.

2022. júl. 27. 15:43
 9/14 anonim ***** válasza:
Hogy vagy azóta?
2022. aug. 3. 00:00
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Arra figyelj, hogy ha bizarr gondolatok jönnek fel a gyógyszer szedése közben, akkor próbáld ne elnyomni, hanem hagyd hogy hasson. Lehet, hogy lesznek olyanok, hogy bevillan 1-1 kép korábbról.

Az OCD nem tévképzet. Akkor már régen skizofréniával kezelnének. Az orvos meg tudja, hogy mit kell nézni a betegen.

Én egy nagyon súlyos gyermeki szexuális abúzusból gyógyultam ki. Az volt az OCD-m forrása. És többször előjött egy ilyen gondolat, amikor emeltük a gyógyszert, de mindig elhesegettem, mondom biztosan nem történt ez meg velem. És minden emeléssel egyre erősebben törtek fel az érzések/traumaképek. Egyre nehezebb volt elhesegetnem az emléket, majd egyszer teljesen kitört belőlem, és fél napig bőgtem.

Onnantól tudok másoknak beszélni erről egyáltalán.

Szóval kedves kérdező, HAJRÁ! Minden pszichés betegségből ki lehet gyógyulni!

2022. aug. 3. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!