Van itt olyan akinek kevés kényszercselekvése inkább gondolatai vannak?
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..
Másodikat írtam, csak azért másoltam be mert ott van pár észrevételem és tanácsom. De ha gondolod beszélhetünk is róla.
Biztos, hogy lehet váltani?
Én kényszeres vasalókihúzás ellenőrző vagyok. Többször megnézem, visszamegyek. Amióta volt egy tűz a társasházban. Rettegek attól, hogy tüzet okozok.
Nem nyugtatna meg szerintem, ha kocogni járnék.
Paroxat. 50mg-ot szedek, 10mg híjján a maximális szedhető dózist.
A mellékhatásokat ki kell bírni, idővel elmúlnak. Ha szeded már egy ideje, és azért javult az állapotod, de még mindig vannak mellékhatások, akkor kérj több gyógyszert. Meg kell nézni mi történik picit nagyobb adaggal a kényszrek ellen.
Nekem még 40mg-on is voltak mellékhatások, de 50mg-ra kb elmúltak teljesen.
Minden kis emeléssel csökkentek a kényszeres szorongások. Volt amikor nagyon rosszul voltam a gyógyszertől 2 napig egy-egy emelést követően, de utána mindig milliószor jobban voltam, mint előtte.
Csak végig kell csinálni a kezelést, menni fog! Gyógyszer + terápia, csak így lehet kezelni!
Én azt hittem, hogy nincs oka az én OCD-mnek, de sajnos volt. Nagyon csúnya oka volt.
Arra figyelj, hogy ha bizarr gondolatok jönnek fel a gyógyszer szedése közben, akkor próbáld ne elnyomni, hanem hagyd hogy hasson. Lehet, hogy lesznek olyanok, hogy bevillan 1-1 kép korábbról.
Az OCD nem tévképzet. Akkor már régen skizofréniával kezelnének. Az orvos meg tudja, hogy mit kell nézni a betegen.
Én egy nagyon súlyos gyermeki szexuális abúzusból gyógyultam ki. Az volt az OCD-m forrása. És többször előjött egy ilyen gondolat, amikor emeltük a gyógyszert, de mindig elhesegettem, mondom biztosan nem történt ez meg velem. És minden emeléssel egyre erősebben törtek fel az érzések/traumaképek. Egyre nehezebb volt elhesegetnem az emléket, majd egyszer teljesen kitört belőlem, és fél napig bőgtem.
Onnantól tudok másoknak beszélni erről egyáltalán.
Szóval kedves kérdező, HAJRÁ! Minden pszichés betegségből ki lehet gyógyulni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!