Ha nem teszek valamit idegösszeroppanást fogok kapni, mit csináljak?
Most vagyok másodéves egyetemen. Elég erős a szak, magasak a követelmények, ráadásul párhuzamosan van egy másik szakom is minorban az se semmi. Még csak két hete kezdődött el, de sokat mondok ha alszom 5 órát éjjelente, egyrészt mert sokat tanulok, másrészt meg ha vízszintesbe keülök is, legalább 1 óra amíg el is tudok aludni. Pedig fáradt vagyok, de nem megy.
Tanulok éjjel nappal, mégis egyfolytában ideges vagyok mert nem bírok ezzel a mennyiségű anyaggal, már sokszor azon kapom magamat hogy ok nélkül is kiabálni kezdek! Pedig eddigi életem során nagyon kiegyensúlyozott voltam, de az egyetem valahogy kihozta belőlem a "vadállatot".
Idegességemben meg csak falok, ez sem jó, sportolok, az nem segít. Ma is hazajöttem, rendeltem egy egész doboz(!) pizzát, és kifaltam mellé a hűtő tartalmát.
Sokszor a sírőgörcs kerülget nap közben, vagy dühröhamot kapok ha nem sikerül valami úgy ahogy akarom.
Tavaly nem volt ez így. Mi lesz velem? Valami tipp?
21/L
Ismertem egy hasonlo esetet, amikor ugyanezek voltak a gondok, hogy maximumot akart a kislany mindenbol, es csak ez hajtotta, es nem figyeld oda a sajat testere es lelkere, egyszoval tulhajtotta Magat.
Aztan mikor elerkezett a vizsga idoszaka, akkor mar nem tudott levizsgazni, mivel az idegei felmondtak a szolgalatot, es azota igy el, hogy nem vesz tudomast a kulvilagrol!!!
Itt a Szulok voltak azok, Akik igy neveltek, es erre szoktattak a gyermeket, es nagy arat fizettek ezert.
Feltetlen keress fel egy orvost es O majd tovabb fog kuldeni, de ezt kezeltetni kell, de igy, ilyen formaban nem folytathatod az eletedet, mert veszelyes.
Elkezdhetsz nyugtato gyogyteakat inni, es jogazni, mivel a joga pontosan az elme megnyugtatasara, es a test ellazitasara epult, tehat ez segiteni fog.
Amikor ezeket elkezdted vegezni, es meg mindig nem multak el a panaszaid, akkor bizony valamit abba kell hagyni, mert tudd azt, hogy az amit most erzel,
"egy figyelmeztetes", es amikor ilyen tortenik, akkor valtoztatasra van szukseg,
Ne hajszold magad, meg fiatal vagy es lassan is lehet haladni a kituzott cel fele.
A tüneti kezelés sehol sem végleges megoldás, az okot kell megszüntetni. Ha sokat tanulsz, gondolj arra, hogy te megtettél mindent, becsületesen felkészültél, akkor a többi már nem rajtad múlik. Látszik, hogy még nem tapasztaltad meg, hogy milyen, mikor a lelki egészséged válságban van. Nekem már volt részem benne. Én is tanultam éjjel-nappal, meg idegeskedtem mindenen. DE sajnos megmutatta az élet hogy nem számít semmi ha van egészségem. Az a legfontosabb. Mikor elkezdesz idegeskedni, a legelső szorongató gondolatnál próbáld "leállítani" magad. A hozzáállásodon kell változtatni. Az egyetlen, aki segíteni tud, az te magad vagy.
Igenis tudod kontrollálni a vizsgadrukkot. Nekem sikerült valamennyire:)
Próbálj másképp állni ehhez az egészhez:)
Tanulsz, szorgalmas, lelkiismeretes vagy, tehát ami tőled telik, azt megteszed...akkor meg?
:):)
Szia!
Tudom,hogy nem lehet, hogy egyiket abbahagyd, mert nincsen minor alapszak nélkül, és ha nem is a minort választottad volna, akkor is kellett volna az alapszakodon belül valamilyen szakirányt (legalább is nálunk így van)!
Egyébként én is ezzel küzdöm...1 éve kezdődött a téli vizsgaidőszakban...azóta pszichológushoz és pszichiáterhez járok, nyugtatón és antidepresszánson élek. Ne juss el idáig...valahogy próbálj meg lazítani! Relaxáció, jóga... De ha az altatók, nyugtatók mellett döntessz, akkor is inkább csak a homeopátiásakat vegyél be! Nervenpflege, Sedatif, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!