Ha nem teszek valamit idegösszeroppanást fogok kapni, mit csináljak?
Most vagyok másodéves egyetemen. Elég erős a szak, magasak a követelmények, ráadásul párhuzamosan van egy másik szakom is minorban az se semmi. Még csak két hete kezdődött el, de sokat mondok ha alszom 5 órát éjjelente, egyrészt mert sokat tanulok, másrészt meg ha vízszintesbe keülök is, legalább 1 óra amíg el is tudok aludni. Pedig fáradt vagyok, de nem megy.
Tanulok éjjel nappal, mégis egyfolytában ideges vagyok mert nem bírok ezzel a mennyiségű anyaggal, már sokszor azon kapom magamat hogy ok nélkül is kiabálni kezdek! Pedig eddigi életem során nagyon kiegyensúlyozott voltam, de az egyetem valahogy kihozta belőlem a "vadállatot".
Idegességemben meg csak falok, ez sem jó, sportolok, az nem segít. Ma is hazajöttem, rendeltem egy egész doboz(!) pizzát, és kifaltam mellé a hűtő tartalmát.
Sokszor a sírőgörcs kerülget nap közben, vagy dühröhamot kapok ha nem sikerül valami úgy ahogy akarom.
Tavaly nem volt ez így. Mi lesz velem? Valami tipp?
21/L
Minek vállaltál be ennyi mindent, ha nem bírod?
Ezt sose fogom megérteni..
Nyugtató nem megoldás.
Pszichológust keress fel. vagy ha nem akarod, nincs rá pénzed, keress fel kortárs segítő csoportot. Ha esetleg Pesten tanulsz, az ELTE PPK aulájában működik egy (pszichológushallgatók). Szerintem akkor sem hajtanak el, ha nem vagy eltés.
Nekem így első blikkre az a véleményem, hogy alapvetően túl sok stressz ér, amit nem tudsz adekvát módon kezelni. Ennek következménye az impulzuskontroll-zavar, az alvászavar, és a hangulati ingadozás.
ha bővebben édekel a véleményem írj egy privit.
Igazából egyikről sem tudok letenni, meg kell csinálnom. Az egyetlen megoldás, valahogy kezelni a stresszt. Erre milyen módok vannak? Az a baj hogy túlzottan maximalista vagyok magammal szemben, de sajnos nem vagyok olyan stréber(?) hogy mindenből kitűnő legyek...
Igen, pesti vagyok és 2 nyelvszakos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!