A biszexualitásnak mik a pszichológiai okai?
Kerestem róla szakirodalmat, de csak annyit találtam, hogy a Borderlineoknál sokkal gyakoribb a biszexuálisok aránya. A biszexualitást régen identitás zavarnak hitték, mára pedig elfogadott lett, de ennek az okára sem találtam szakirodalmat.
A biszexek mindkét nemet szeretik szexuálisan, nincs stabilitásuk, mint a melegeknek, leszbikusoknak, tehát szexuálisan instabilok, mégsem számít identitás zavarnak a biszexualitás. Nem értem a pszichológiai magyarázatát a biszexualitásnak. Tudna valaki ebben a témában szakirodalmat javasolni?
10-es ha csak az utolsó mondatodból indulok ki: mindegy a neme akiért elhagynak? Szerintem ha egy ff egy nőt egy ff niatt hagy el, (vagy fordítva) az megalázóbb. Egy nőnek sosem lesz pénisze, és egy ffnek sem lesz vaginája, tehát eleve nincs meg a esélyegyenlőség. Lehet neked ez mindegy, szerintem pedig nem.
A másik, hogy igen igaz, egy hetero/meleg/leszbikus embernél is nyilván akad megcsalas, elhagyás, de ezen 3 csoport egyik tagja sem ezzel inditja a kapcsolatot. Viszont egy biszex ha korrekt, el kell mondania azt, hogy a te nemed lehet csak egy ideig lesz jó neki. Nem a személyiséged, hanem a nemed, amiről nem tehetsz hogy az ami, mert úgy születtél.
Úgyhogy szerintem nagyon nem mindegyek ezek a dolgok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!