A biszexualitásnak mik a pszichológiai okai?
Kerestem róla szakirodalmat, de csak annyit találtam, hogy a Borderlineoknál sokkal gyakoribb a biszexuálisok aránya. A biszexualitást régen identitás zavarnak hitték, mára pedig elfogadott lett, de ennek az okára sem találtam szakirodalmat.
A biszexek mindkét nemet szeretik szexuálisan, nincs stabilitásuk, mint a melegeknek, leszbikusoknak, tehát szexuálisan instabilok, mégsem számít identitás zavarnak a biszexualitás. Nem értem a pszichológiai magyarázatát a biszexualitásnak. Tudna valaki ebben a témában szakirodalmat javasolni?

Valakinek a szexualitása hogy lehetne személyiségzavar?
“A biszexek mindkét nemet szeretik szexuálisan, nincs stabilitásuk…” - Ezt te találtad ki vagy olvastad valahol?

8-as rendben viszont a biszexuális instabilitása másokra is hatással van. Egy biszex nem fog tartósan leragadni egyik nemnél sem. Milyen kapcsolatai lesznek, egy biszex instabilitásának milyen hatasai vannak a párkapcsolatára, a társára nézve, a társában ez mit okoz, és sorolhatnám. Értem én hogy elfogadás. Viszont a biszexek partnereinek a biszex társuk által rájuk gyakorolt hatasairól sincs igazán kutatás.
Plusz ha egy biszex vállalja magát, tehát önazonos, az mégis jobb, mintha titkolná a szexualitását, de a többség titkolja a társuk előtt is. Ha ők nem fogadják el és vállalják saját magukat, másoktól ezt hogyan várják?
Egy biszex mit mond a társának: egy ideig jó leszel, de lehet hogy majd a másik nem is érdekelni fog? Ez milyen hatással van a partnerre? Tehát egy ember instabilitása mindig hatással lesz egy másik emberre. Ezért is számít fokozottan a pszichológiában a stabil személyiség hiánya/megléte. Freud a homoszexualitást/leszbikusságot is vizsgálta. A biszexualitást viszont ő sem tudta igazán hova tenni. Szivesen olvasnék ebben a témában szakirodalmat, de ahogy mondtam, nem találtam. Leszbikusságról, melegségről van szakirodalom. Biszexualitasról pedig én még nem találtam.

Azt kell megértened, mint ahogy a 8-as írja, keresel egy összefüggést ami nincs. Méghozzá azért nincs, mert egy ember, mindegy hogy melyik nemhez vonzódik, akkor is nyomás alatt él hogy elhagyja valaki másért. "Egy biszex mit mond a társának: egy ideig jó leszel, de lehet hogy majd a másik nem is érdekelni fog? Ez milyen hatással van a partnerre?" Ugyanolyan nyomás mint a heteróknál vagy a leszbikusoknál. Semmivel több sem kevesebb. Hiszen ha engem nő létemre a barátom elhagyott egy másik nőért, hát elhagytak egy másik személyért. Szar nekem.
Ha leszbikus vagyok, és a csajom elhagyott egy másik nőért, hát elhagytak. Szar nekem.
Ha én nőként egy biszex férfival vagyok együtt és ő elhagy engem egy nőért VAGY férfiért, hát elhagytak. Szar nekem.
Ebben nincs változás hiszen mindegyik esetben elhagynak valakiért. Egy másik személyért. A személy neme akiért elhagytak édes mindegy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!