Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az ember miért nem veszi...

Az ember miért nem veszi észre előbb, hogy egy tipikus bántalmazó, komplexusos undorító személlyel kerül kapcsolatba? Hogy lehet ezt utólag megbocsájtani magunknak?

Figyelt kérdés

Nekem is vannak súlyos mentális problémáim, 28 évesen kezdtem el olvasni a témában és szinte megvilágosodtam. Nárcizmusrol, borderlinerol, tipikus bántalmazó mocskokrol.

Ráadásul nekem az apám is egy agybeteg narci fereg, az anyám 14 évig élt vele, de csak most hogy elkeztem olvasni a témában jottem ra hogy mennyire beteg mentálisan

Férfit mar nem akarok az életembe, nekem úgyis csak egy apám féle jutna, de azért eddig ismerkedtem, voltak randijaim.

Most utólag jottem csak rá hogy mennyi komplexusos, ezt bántalmazással palástoló nyomorekkal talakoztam, van akivel évekig kapcsolatba maradtam sajnos, bar közben sokszor megsértődtem és otthagytam őket…

Főleg az olyan férfiakkal van a legnagyobb baj, akik gazdag családból jönnek és emiatt azt hiszik hogy bármit megtehetnek, de közben féltékenyek a sokkal jobb pasikra.

Utólag látom hogy mennyi szexista, hímsoviniszta, tiszteletlen barommal hozott össze a sors(nyilván ez is a sorsom, tekintve ha valakinek bántalmazó apja van, akkor ezt fogja bevonzani) es nagyon hülyének érzem magam hogy ezt nem vettem észre előbb…

Most traumáim vannak emiatt is és nem tudok belőle kijönni.

2022. jún. 30. 09:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
47%

Jó sok szemét pasi van itt is.

35 N

2022. júl. 3. 22:28
 12/13 anonim ***** válasza:
47%
Találva érzi magát, aki a patkány, sunyi alattomos válaszokat írja :D Méghogy az anyja is elégedett vele :D Mondjuk ha tényleg az, akkor ez az anyjáról is sokat elárul, hogy ekkora lelki nyomorultat nevelt.
2022. júl. 8. 09:44
 13/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon sajnálom a rossz tapasztalatokat.

Emlékszem, amikor én rájöttem egy nagy igazságra magammal kapcsolatban én is traumatizálva éreztem magam. Hogy miért olyanokat választunk, akik rosszak hozzánk? Hát hozzák az ismerős érzést, hiszen apánk is rossz volt hozzánk.

A szeretet az egy tanult képesség, amit a szülőmtől tanulok meg. Ha a szülőm azt mutatja, hogy szeretni verve kell, akkor én azt fogadom el szeretetnek. Nagyon pocsék és mély dolgok ezek, belénk van ivódva.

És erre sajnos sokáig vakok vagyunk, egyszerűen nem jön át a falon és bárki mondaná nem hinnénk el. Míg egyszercsak készek leszünk meglátni végre az igazságot. És az traumatizál.

Régi a kérdés, remélem azóta rendeződtek a dolgok benned.

Terapeuta tud segíteni neked abban, hogy átírd a sorskönyvet és olyan férfit keress, aki nem erősíti benned a régi mintát.

2023. márc. 26. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!