Létezik olyan betegség, vagy akárminek nevezzem, ami miatt az a tipikus heves kamaszkori időszak sokkal később indul be?
De igen, teljesen normális. Kicsit későn jött el, de semmiképpen nem betegség és nem jelenti azt, hogy le lennél maradva bárki más korodbelitől. Ráadásul talán így, hogy idősebb vagy, mint az átlag, talán jobban és érettebben tudod kezelni ezeket a dolgokat. De ez nem biztos, hiszen nem ismerlek.
Mondanál néhány példát ezek közül a viselkedési jellemzők közül?
Nem, ide elég egy pszichológus. A pszichiáter nem segít.
Amit leírtál, abból talán a kapunyitási pánikra lehet következtetni, a másik jelenségnek pedig, amikor kívülről látod magad, elfelejtettem a nevét, de az is elég gyakori. Örülök, hogy dolgozol ezeken, a párkapcsolat hiánya pedig tudom, mekkora szorongást tud okozni. Arra figyelj, hogy ne legyél incel. És lehet, hogy téneg felkereshetnél egy pszichológust (sőt, ajánlott), ő pedig tud bővebb betekintést és segítséget nyújtani.
Aki esetleg nem tudja a különbséget a pszichológus és a pszichiáter között, annak elmondom: a pszichológus terápiát alkalmaz, a pszichiáter pedig meghallgat, majd felír néhány gyógyszert. Nem vagy pszichiátriai eset. Menj el pszichológushoz.
Kedves Kérdező!
Húsz éves vagyok és én is hasonló dolgokat tapasztalok magamon, mint amit leírtál. Az egyik válaszolóhoz hasonlóan a kapunyitási pánikra gondolok.
Szeptemberben kezdem újra az egyetemet, és meg kell vallanom, örülök, hogy elvileg két évvel fiatalabbakkal járhatok egy szakra (óvodában visszatartottak + volt egy év próbálkozás).
Tudom, nem írok rendes választ, csak fel szerettem volna tenni a kezemet, hogy igen, nem csak te vagy ilyen helyzetben.
Ha esetleg azóta változtak a dolgaid e téren, vagy úton vagy a "megoldás" felé, azt valahogy mindenképp tudasd.
Minden jót kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!