Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha nem érdkelődöm más emberek...

Ha nem érdkelődöm más emberek iránt az mennyire tipikus Aspergeresként?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nagyon ritka, hogy valakinek vonz a személyisége.

Sokszor haveri, ismerősi, munkahelyi közegekben csakúgy elvagyok. Nincs semmi igényem arra, hogy mélyebb legyen a kapcsolat.

Az ilyen közömbösség kötődik az autizmushoz, vagy más oka lehet?

2022. ápr. 9. 14:08
 1/4 anonim ***** válasza:
53%
Kötődhet hozzá, VISZONT! nem feltétlen vagy autista ezek miatt. Ha viszont úgy gondolod, hogy lehet, hogy autista vagy érdemes lenne felkeresni egy pszichiátert és ő megtudja mondani, mi is pontosan a problémád.
2022. ápr. 9. 14:23
 2/4 A kérdező kommentje:

Már járok az autizmusom miatt pszichiáterhez, most van folyamatban a diagnózis felállítása.

Nem EBBŐL gondolom, hogy autista lennék. Arra vonatkozott csak a kérdés, hogy autisták között gyakrabb-e ez vagy sem.

2022. ápr. 9. 14:31
 3/4 anonim ***** válasza:
55%
Ja bocsánat, akkor félreértettelek. De igen, gyakrabb. Ez is egy tünete az autizmusnak.
2022. ápr. 9. 14:39
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Aspergeres vagyok és van Autista rokonom (unokaöcs, egyetemista).

A saját tapasztalataim alapján azt tudom mondani, hogy engem érdekelnek az emberek, szükségem van emberi kapcsolatokra (csak nem tudok ismerkedni, legtöbbször túl távolságtartónak, sőt elutasítónak látnak, mert nem tudom a szorongásom és a zavarom leküzdeni).

De valóban, mélyebb, szorosabb kapcsolatra/kapcsolattartásra képtelen vagyok és voltam mindig.

Azt én sem tudom, hogy azért, mert nincs rá igényem vagy azért, mert képtelen vagyok rá.

A szüleim is rendkívül szorongósak és visszahúzódóak voltak, így ilyen családban nőttem föl és mindig is rendkívül kevés emberi kapcsolatom volt. De nekem rendkívül hiányzott is.

Bár az is igaz, hogy már gyerekkoromban eldöntöttem, hogy nekem barátok nem is kellenek, viszont egy barátnő iszonyatosan hiányzott.

És amikor volt, akkor is túlságosan szorongó és így otthonülő voltam. De szenvedtem ettől.

Tehát szerintem is jellemző ez az Aspergeresekre, de - nálam legalábbis - messze nem annyira, mint ahogy megnyilvánulok. Itt van a kiskutya elásva szerintem: Sokkal jobban igénylem az emberi társaságot, mint amilyennek látszom, látnak mások.

Ez is kapcsolódik ahhoz, amiért most kineziológushoz megyek. Megoldani végre a gyerekkortól kezdve fennálló problémákat, amik nem az Asperger miatt alakultak ki.

2022. ápr. 10. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!