Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet sürgős pszichológiai...

Lehet sürgős pszichológiai segítséget kérni s ha igen, hol, hogyan?

Figyelt kérdés

Szoktak a pszichológusok vészhelyzet esetén gyorsan (értsd: aznap, esetleg másnap) időpontot adni? Van ilyesmire lehetőség?

A fő kérdésben szereplő 'sürgős' az SÜRGŐS.

Egy barátomnak volna SÜRGŐS segítségre szüksége egy aktuális történés miatt, ami miatt az összeroppanás szélén áll. Hogy a sürgősség mit takar, mi áll a háttérben, az olyan értelemben mindegy, hogy a kérdés nem erre vonatkozik. MOST van segítségre szüksége, nem pedig x nap, egy hét vagy egy hónap múlva, mire kapna időpontot valahova.

Ilyen esetben hogy lehet 1-2 napon belül pszichológushoz eljutni?

A sürgősségi pszichológiai segítségre rákeresve a gugli csakis kizárólag pszichiátriakat dob ki, de se nem pszichitriára, se nem gyógyszerekre van szüksége, hanem sürgős személyes beszélgetésre, szaktanácsadásra egy pszichológussal.

1) Tehát létezik-e ilyesmi?

Ha fizikailag történik az emberrel valami, akkor irány a sürgősségi vagy a kórház. Akut (viszont eseti) mentális probléma (trauma) esetén mi a teendő?

2) Helyileg Zalaegerszeg és környéke volna az ideális. Tudtok-e valakit ajánlani (névvel, telefonszámmal)?

(Ő említette, hogy segítségre van szüksége. S személyesen szeretne beszélni valakivel. Ja, felnőtt emberről van szó.)

Köszönöm.

2022. jún. 12. 00:25
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

@19 Igazán csodás, hogy neked a planéta egy másik pontjáról ilyen megérzéseid vannak. :)

Vszleg nincs is ilyen barátom. Azért körmölök itt hajnalok hajnalán. Tök logikus. Ja nem.

2022. jún. 12. 01:14
 22/36 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire ismeri segitsen rajta o, orvos letere biztos vannak kapcsolatai….
2022. jún. 12. 01:15
 23/36 A kérdező kommentje:

"már rég kibeszéltétek volna"

Ezt ugyan miből gondolod?

Én nem vagyok mentális szakember ill. a saját helyzetemből adódóan nem tudom én megadni neki azt a segítséget, amire szüksége volna.

2022. jún. 12. 01:17
 24/36 A kérdező kommentje:
@22 Ki mondta, hogy orvos??? Hol látsz ilyet?
2022. jún. 12. 01:18
 25/36 anonim ***** válasza:
100%
Egy beszélgetést? Törődést? Miért nem?
2022. jún. 12. 01:18
 26/36 anonim ***** válasza:
100%
Csak orvos írhat fel gyógyszert. Azt mondtad,nem volt felelőtlen,hiszen ismeri a szituációt stb
2022. jún. 12. 01:19
 27/36 A kérdező kommentje:
Adott körülmények miatt, ami magánügy. S nem azért, mert nem szeretném. Meg vannak a magam problémái s (sajnos) pesszimistaként nehéz úgy másnak lelki segítséget nyújtani, hogy énmagamnak is segítségre van szüksége.
2022. jún. 12. 01:22
 28/36 A kérdező kommentje:
..nekem is segítségre van szükségem...
2022. jún. 12. 01:23
 29/36 anonim ***** válasza:

És neked sincsen senkid, aki szívesen meghallgatna, segítene? Nincs egy életvidám,nyitott,de ugyanakkor megbízható személy körülötted?

Nyilván fontos a mentális szakember segítségének igénybevétele,de a hétköznapokban egy ilyen jó barát sem árt…

2022. jún. 12. 01:30
 30/36 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg egy egyhazi szemely nem johet szoba? Ok mindig rendelkezesre allnak barkinek, es sokszor tudnak hasznos tanacsot adni
2022. jún. 12. 01:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!