Lehet sürgős pszichológiai segítséget kérni s ha igen, hol, hogyan?
Szoktak a pszichológusok vészhelyzet esetén gyorsan (értsd: aznap, esetleg másnap) időpontot adni? Van ilyesmire lehetőség?
A fő kérdésben szereplő 'sürgős' az SÜRGŐS.
Egy barátomnak volna SÜRGŐS segítségre szüksége egy aktuális történés miatt, ami miatt az összeroppanás szélén áll. Hogy a sürgősség mit takar, mi áll a háttérben, az olyan értelemben mindegy, hogy a kérdés nem erre vonatkozik. MOST van segítségre szüksége, nem pedig x nap, egy hét vagy egy hónap múlva, mire kapna időpontot valahova.
Ilyen esetben hogy lehet 1-2 napon belül pszichológushoz eljutni?
A sürgősségi pszichológiai segítségre rákeresve a gugli csakis kizárólag pszichiátriakat dob ki, de se nem pszichitriára, se nem gyógyszerekre van szüksége, hanem sürgős személyes beszélgetésre, szaktanácsadásra egy pszichológussal.
1) Tehát létezik-e ilyesmi?
Ha fizikailag történik az emberrel valami, akkor irány a sürgősségi vagy a kórház. Akut (viszont eseti) mentális probléma (trauma) esetén mi a teendő?
2) Helyileg Zalaegerszeg és környéke volna az ideális. Tudtok-e valakit ajánlani (névvel, telefonszámmal)?
(Ő említette, hogy segítségre van szüksége. S személyesen szeretne beszélni valakivel. Ja, felnőtt emberről van szó.)
Köszönöm.
@19 Igazán csodás, hogy neked a planéta egy másik pontjáról ilyen megérzéseid vannak. :)
Vszleg nincs is ilyen barátom. Azért körmölök itt hajnalok hajnalán. Tök logikus. Ja nem.

"már rég kibeszéltétek volna"
Ezt ugyan miből gondolod?
Én nem vagyok mentális szakember ill. a saját helyzetemből adódóan nem tudom én megadni neki azt a segítséget, amire szüksége volna.

És neked sincsen senkid, aki szívesen meghallgatna, segítene? Nincs egy életvidám,nyitott,de ugyanakkor megbízható személy körülötted?
Nyilván fontos a mentális szakember segítségének igénybevétele,de a hétköznapokban egy ilyen jó barát sem árt…

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!