A pszihológus jelenthet bármiféle segítséget a problémák diagnosztizálásán túl?
Meggyőződésem hogy a világon semmit sem tud kezdeni a mentális problémákkal a feltárásukon kívűl. Viszont sokan úgy beszélnek a pszihológusokról mint valami csodatevő doktorokról akik meggyógyítják az embert.
Most éppen járok egyhez hogy segítsen megérteni a problémáimat, de tudom hogy megoldani sosem fogja, és én sem fogom tudni a segítségével sem.
Miért képzelik sokan hogy megoldást jelent a lelki problémákra?
Kérdező: "téged tesz képessé, a problémák megoldására, megoldásokat láttat, rávezet, helyetted megoldani semmit sem tud. Lehetőségek fognak feltárulni. Persze rossz szakembert is ki lehet fogni, ekkor kell keresni egy másikat. A lelki változás lassú folyamat sajnos.
Ha érdekel bővebben a téma ("hogyan segít egy pszichológus"), akkor olvasd el például A HVG Könyvek "A terapeuta esetei" sorozatból valamelyik könyvet. Abból anonim történeteken keresztül képet kaphatsz róla, hogyan segít egy pszichológus.
"Nem az a dolga, hogy megoldja a problémádat."
Tudom, ez a lényeg
Nem ez a dolga mert képtelenség
Mert semmiféle eszközük sincsen rá hogy ilyet tegyenek.
Ergo az összes "kezeltesd magad pszihológussal" tanács butaság vagy rosszindulatú, mivel a pszihológus semmit sem fog kezelni sohasem, csupán megpróbálja feltárni a problémát.
Akkor tud csak segíteni ha önmagadon tudsz segíteni. Viszont ha tudna az ember, akkor nem volna szüksége terápiára.
Hosszútávon semmi értelmét nem látni.
6: Nem akarod érteni a lényeget.
Nem tudsz úgy önmagadon segíteni, ha nem ismered fel magadtól az okot, az állapotodhoz vezető körülményeket. EBBEN segít neked a pszichológus - mert ő külső szemlélőként sokkal kritikusabban, objektívebben látja a helyzete.
"Nem akarod érteni a lényeget"
Jól láthatod hogy te sem
Nyilván a pszihológus segít abban hogy felismerd az okokat ez nyilvánvaló, én is ezt írtam.
Viszont az okok és az állapothoz vezető körülmények ismerete NEM eredményezi a probléma megoldását.
Tehát felméri hogy mi a probléma, de azt orvosolni nem fogja, mert eleve nincs eszköze rá.
Azaz gyógyuláshoz nem vezet a segítség, amit a pszihológus nyújt
Akkor ne menj pszichológushoz.
Problem solved.
Ja, nem.
"Akkor ne menj pszichológushoz"
Olvasd el jobban a kérdést
Írtam hogy már járok és azt is pontosan milyen céllal
Nincsen velük bajom, de a véleményemet azért fenntartom felőlük, mert nincs ellenérve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!