Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Emberek miért itélik el akki...

Emberek miért itélik el akki vagdosa magát?

Figyelt kérdés
Emberek miért itélik el akki vagdosa magát?
2022. ápr. 27. 15:20
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Mert mit csináljanak? Dícsérjék meg, hogy milyen ügyesen szétvágdossa magát?
2022. ápr. 27. 15:29
 2/19 anonim ***** válasza:
96%

Mert nem megoldás, az ember meg nem papír. Nézzen szembe az ilyen a problémáival és tegyen magáért! Semmit nem old meg sutyiban a sarokban az ilyen vagdosós marhaság. Aki meg menőzésből csinálja (komolyan hallottam ilyet is) az meg egyenesen hülye.

Jah és mielőtt valaki azt feltételezné, hogy nem tudom, mi a lelki fájdalom: anyám egész gyerekkoromban vert, a gimiben páran végig rám voltak szállva, majd szinte egyszerre haltak meg a nagyszüleim hirtelen, egyiktől sem tudtam elköszönni.

2022. ápr. 27. 15:31
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az elítélés nem a legjobb szó erre.

Egyszerűen csak érthetetlen legtöbb ember számára.

2022. ápr. 27. 15:32
 4/19 anonim ***** válasza:
47%
Mert tudatlanok és buták mint a föld. Ezt a legkönnyebb, amikor ugyanis elítéli, akkor ő erkölcsi, mentális magasságokba repül és ezt ki ne szeretné? Akkor-ott ő a jani. Munka, teljesítmény nélkül kiragyogni, fölényeskedni.
2022. ápr. 27. 15:34
 5/19 Ypszilon1980 ***** válasza:
95%
Valahol ott van az igazság, ahogy 3-as írja, nem mindenki ítéli el, csak nem értik, én sem. Sok olyan van, aki vágdossa magát, de utána meg mindig azon van, hogy eltakarja, nehogy más megtudja, stb., tehát ők is azért sok esetben nem is akarják felvállalni. Bár nem tudom a pszichológiáját, és nem is vagyok ebben otthon, de volt ilyen ismerős és azon gondolkodtam rögtön elsőre, hogy vajon valakit mi késztethet erre, mi a jó ebben, de hát ezt ő tudja csak.
2022. ápr. 27. 15:39
 6/19 anonim ***** válasza:
27%

4.: Honnan tudod, hogy aki ezt betegesnek tartja (az is), az nem tűnik ki a munkájában és a teljesítményben?

Ép ember egyszerűen elfordul az ilyen beteges módszerektől, ugyanúgy, ahogy a drogozástól, alkoholizmuatól is. Mindenkinek vannak problémái, szembe kell velük nézni és küzdeni!

2022. ápr. 27. 15:43
 7/19 anonim ***** válasza:
33%
* alkoholizmustól
2022. ápr. 27. 15:44
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Elítélni nem szabad. Ellenezni lehet.
2022. ápr. 27. 15:44
 9/19 anonim ***** válasza:
44%

6# Szerintem te ne írd le mit csinál egy ép ember, azt írják le ők.

A vagdosás mögött egy mérhetetlen és a beteg által kezelhetetlen szorongás van. Ezt az érzést a nyakába zúdítanám minden ítélkezőnek s megnézném rajta milyen mélyek a csíkok. Amíg nem hordod a másik cipőjét és nem járod az ő útját addig ugyan milyen alapon ítélsz el egy embert? A betegsége miatt elítélsz egy embert? Ehez a butaság mély bugyraiban kell létezz és a legkevésbé sem vagy ép ember -jelentsen is az bármit a te fogalmad szerint.

2022. ápr. 27. 16:09
 10/19 anonim ***** válasza:
41%

Miért ne lennék ép ember? 😊

A 2. hozzászólást írtam majd a 6.-at, szóval nem kell a közhelyes "vedd fel a cipellőt" demagógia. Diagnosztizált szorongó vagyok, szóval ez is mellé, és mégsem vagdosom magam. Ez nem elítélés, ez egy tényközlés: beteges dolog, kezeltesse magát az ilyen, az nem megoldás, hogy vagdossa a bőrét, mint valami papírt. Én is szakemberhez mentem zokszó nélkül, mikor arra került sor.

2022. ápr. 27. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!