Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szeretnék többet megtudni a...

Szeretnék többet megtudni a rivtrilról. Esetleg tudnátok mondani róla pár infót?

Figyelt kérdés

Sziasztok, érdekelne ki mit tud a Rivotril nevű gyógyszerről.

Ismerősöm komoly pánikbetegségre szedte, de elmesélés alapján egy "zombivá változtatta".

Főként ezek érdekelnének:

A függőség kialakulására.

Mit kell tudni magáról a hatóanyagról.

Illetve úgy tudom kábítószerként.

De ha esetleg tudsz róla valami mást is. Írd meg kérlek

#gyógyszer #kezelés #Rivotril #Vényre kapható gyógyszerek
2022. márc. 29. 12:01
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
1-2 hónap alatt lerakni gyorsnak számít. Sajnos te is abba a csapdába estél mint az elején én.
2022. ápr. 30. 16:10
 22/33 anonim ***** válasza:
Tőlem azonnal elvették a teljes 2,5 mg-ot kórházban. 3 hétog voltan rosszul. A 4. napon kezdődött.
2022. ápr. 30. 16:13
 23/33 anonim ***** válasza:

Elírtam. 1,5 mg-ot. Nem volt 3 hét után elvonási tünetem.

Olyan viszont van, h bipollal kevert fázisba kerülök vagy nem tudok aludni. Vagy súlyosabb a depresszióm.

2022. máj. 15. 01:54
 24/33 anonim ***** válasza:
tök mindegy, ha a drogban látod a megoldást, akkor te viszont függő vagy, csak nem vagy tisztában vele.
2022. máj. 15. 10:18
 25/33 anonim ***** válasza:

A xanax és a rivotril valóban "legális drogok". Fillérekért jutsz hozzá ezekhez gyógyszerekhez, amik kábító hatásúak. Nyilván nagyon sokat tudnak segíteni, főleg, ha kis adagban, csak az előírt mennyiséget, nyilván az orvos tudtával és beleegyezésével, sőt, előírására szeded. Ettől még rettenetesen addiktívak és nagyon nehéz leszokni róluk.

Xanaxot szedtem 6 évig. Elhagytam (kórhában). Kicsit több, mint 1 év után megint elkezdtem és tuti, hogy nem fogom tudni abbahagyni egyhamar és egykönnyen.

2022. máj. 15. 11:39
 26/33 anonim ***** válasza:

24

Nem vagyok függő. Rossz állapotban szedem. Jó állapotban elhagyom. 2-4 hetet átvészelek. Kis adagot (max 1 mg) el lehet hagyni ennyi idő alatt.

Nekem utána nincs megvonási tünetem.

Az állapotom viszont rosszabbodhat 2-12 hónap alatt. Ilyenkor kell újra szednem. Nem megvonási tünet miatt.

Aztán ha újra jól leszek, akkor szedem.

Hol fFrontint kapok, hol Rivót.

Ez nem drog, hanem gyszer.

2022. máj. 15. 14:48
 27/33 anonim ***** válasza:

"A clonazepam pszichotróp hatóanyag ( clonazepam ; ld. 66/2012. Korm r. 1.sz. melléklet P4 jegyzék 14. pont. ) fokozottan ellenőrzött szer.

A clonazepam hatóanyagot tartalmazó készítményekre a kábítószerekre és pszichotróp anyagokra vonatkozó különleges szabályok érvényesek.

A clonazepam hatóanyagot tartalmazó oralis kezelésre szánt készítmények # ( egy üres kereszt ) jelzésű, vényköteles pszichotróp gyógyszerek."

[link]

2022. máj. 15. 15:09
 28/33 anonim ***** válasza:

26 elírtan.

Jó állapotban nd

nem szedem.

2022. máj. 15. 16:32
 29/33 anonim ***** válasza:
Ezek szerint nem drog hanem pszichotrop gyógyszer.
2022. máj. 15. 16:34
 30/33 anonim ***** válasza:

központi idegrendszerre ható, annak funkcióját befolyásolni képes anyagokat pszichotrop, vagy a magyar nyelvben elfogadottabb pszichoaktív szereknek nevezik.[1]

A pszichoaktív szerek képezik a jelenleg ismert gyógyszerkincsünk közel harmadát.[2] A központi idegrendszer befolyásolára képes hatóanyagok (farmakonok) közé tartoznak a nyugtatók, altatók, szorongáscsökkentő szerek, az epilepszia gyógyszerei, az általános és helyi érzéstelenítők, a neurodegeneratív betegségek gyógyszerei, az antipszichotikus hatású szerek, az antidepresszánsok, antimániás szerek, pszichostimulánsok, opioidok, élvezeti szerek és az alkohol.[3][4][5]

2022. máj. 15. 16:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!