El merjem mondani a pszichiáteremnek hogy nem értek egyet a diagnózissal ?
Paranoid skizofréniát állapított meg holott már a betegségem előtt is tudtam hogy valami nem oké velem.
Ezernyi más okból is lehet pszichózisa valakinek (2-3 hónap) ráadásul depresszióm is van.
Nyugodtan elmondhatod a véleményedet, de ne felejtsd el ő az orvos és hidd el jobban tudja.
De ha Te is elvégezted az orvosi egyetemet és utána még szakvizsgáztál pszichiátriából, akkor megkérdőjelezheted a diagnózisát.
1nel a pont.
Es a többiek is jól irják. 👍
Ha jól értem, hogy te úgy gondolod, hogy a pszichózistól számítva áll fenn a paranoid skizofrénia diagnózisa és emiatt nem érzed helyesnek?
De lehet csak félreértettem...
Az a helyzet, hogy a skizofréniának már akár jóval az első pszichózis, hallucinálás előtt is vannak tünetei, ez a prodromális szakasz. Esetleg keress rá, hogy mi jellemző rá.
Egyébként persze, nyugodtan elmondhatod, hogy nem értesz egyet és miért gondolod úgy, mert akkor ő elmagyarázza miért adta a diagnózist. Ha pedig úgy sem tetszik, akkor egy másik szakorvoshoz tudsz fordulni másodvéleményért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!