Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Súlyos agorafóbia, pánikbetegs...

Súlyos agorafóbia, pánikbetegség miatt lehet mozgóurnát kérni?

Figyelt kérdés
A lakásból sem tudok kimenni a jelenlegi állapotomban, utoljára 2020 év elején voltam pszichiátrián egy hónapot, azóta covid miatt be vagyok zárkózva, home office van.

2022. márc. 16. 08:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Jogász vagyok

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 103.§ (1) bekezdése értelmében:

"A mozgóurna iránti kérelmet a szavazóköri névjegyzékben szereplő, mozgásában egészségi állapota vagy fogyatékossága, illetve fogvatartása miatt gátolt választópolgár nyújthatja be."

Ez alapján szerintem hivatkozhatsz az egészségi állapotodra.

2022. márc. 16. 14:17
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia! Elnézést hogy nem a kérdésedre válaszolok, de érdekelne, hogy hogy tudod így élni a mindennapjaidat (gondolom nehezen). Nem vagyok pánikbeteg és agorafóbiásnak sem mondanám magam, csak szorongok, de volt olyan, hogy szorongtam, ha egyedül kellett elmennem valahova vagy az utcára, boltba és kerültem ezeket a helyzeteket. Most már elintézem az ilyen alap dolgokat, azt sem mondanám, hogy nagyon szorongok, de néha picit igen és messzire még mindig nem merek egyedül elmenni. Az otthonom közelsége biztonságot nyújt.

Lakik veled valaki? A munkádat teljes mértékben tudod otthonról végezni, soha nem kell bemenni? Mióta van ez? A házon belül sem mersz kimenni, mondjuk szemetet levinni vagy postaládához?

2022. márc. 16. 14:52
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm az elsőnek!

Másodiknak: Teljes mértékben eltudom látni a munkámat itthonról, adminisztrációs feladatokat végzek egy multinál. Párommal élek, de ő is pánikbeteg, de ő eltud menni itthonról, de csak autóval, és leginkább csak kerületen belül. Saját autónk nincs (autómegosztót használ), így a bevásárlást inkább házhoz szállítással oldjuk meg. Párom igazából csak gyógyszertárba jár el, havi egyszer, valamint ha valamiért postára kell menni. Minden más megoldható itthonról. Én a lépcsőházban szoktam tudni sétálni, lépcsőzök le-fel, valamint a szemetet direkt ezért én viszem le. Párom madarakat etet itt a parkban, és szokott pár kört tenni a ház körül. Itthon viszont jógázunk, tornázunk, súlyzózunk, hogy a mozgás meglegyen. Párom jár terápiára online, most próbálunk nekem is találni egy online lehetőséget, hátha sikerül. Én már 16 éve küzdök ezzel, párom úgy 10 éve. Persze hol jobb, hol rosszabb. Tündérhegy nagyon sokat segített úgy 5-6 éve, de 2019-ben sokféle problémával kellett szembesülnünk, és ez rendkívül felerősítette a tüneteket. Egy évig dolgozni sem tudtam, majd azóta van a home office.

2022. márc. 16. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!