Sertralin vagy Rexetin?
Sziasztok!
A problémám a következő lenne. Pánikzavarral/agorafóbiával és generalizált szorongással diagnosztizáltak pár hónapja, Scippát kaptam rá amiből két és fél hónapja szedek 20mg-ot, de úgy tűnik, hogy a pánikzavarra teljesen hatástalan. Az orvosom felajánlotta, hogy leválthatjuk Sertralinra vagy adhat a jelenlegi Scippa mellé Rexetint. Ti melyik verziót választanátok? Kinek mi a tapasztalata ezzel a két gyógyszerrel kapcsolatban? Pánikra vajon melyik verzió lehet hatásosabb? Tudom, hogy mindenkire máshogy hatnak ezek a gyógyszerek, de szívesen meghallgatnék egy pár személyes tapasztalatot.
Szia.. Én rexetinnel kezdtem.. De hulye gondolatok jártak tole a fejembe.. Le váltootuk a scippa 20mgosra, az fel erősítette a rohamokat.
Most járok a 3ik gyogyszernél, mirzaten 15mg.. Este kell be venni, tök jol erzem magam, ki pihentebb vagyok, egyedul tudok jonni menni amit eddig feltem..
Annyi hogy hiztam tole 3 honap alatt 5 kg-t.
Nekem sincs semmi bajom egyelőre ilyen tekintetben a 20mg Scippától, pedig az a maximális adag ami szedhető belőle, papíron megfelel pl. 100mg Sertralinnak vagy 40mg Rexetinnek.
Mindenesetre várom még a személyes tapasztalatokat, előre is köszönöm!
Szedtem már mindkettőt és nekem egyik se vált be.
A Rexetintől nagyon sokat híztam, állandóan kiszáradt a szám és székrekedésem lett. A szorongást enyhítette, de a depresszióra hatástalan volt.
Sertralin lehet hogy jó de nekem libidózavart okozott és csengett a fülem tőle.
Amikről még van tapasztalatom: Brintellix, Scippa, Coaxil, Dulsevia
Brintellix nekem bevált jót tett a depressziómnak. Csak aztán ideges voltam meg feszült amíg szedtem.
Scippa 10 mg ezt szedem most is és nekem kiválóan működik.
Coaxil jó volt kicsit eufórikus érzést okozott de gyorsan elmúlt a hatása és napi 3szor kellett beszedni ami zavaró volt.
Dulsevia: Magas vérnyomást okozott, ideges voltam tőle állandóan remegtem és felprgetett két hónap alatt lecseréltettem orvosommal.
Rexetin nálam megdobta a libidót, kitolta az együttlétet, 1.5 év alatt 2x volt olyan, h nem tudtam "elmenni", igaz.
Eleinte viszont okozott némi mániát fejben, és fogcsikorgatást. Nah, meg sokat aludtam, szintén eleinte, akár nappal is.
Elhagyva a szert, fél évig elvoltam gond nélkül, de aztán vagy visszaestem vagy a tabletták hiánya okozott örömtelenséget, lehangoltságot, memóriazavarokat.
Szóval most nem tudom, hogyan tovább..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!