Hangokat hallok. Hogyan kezelhetem úgy, hogy nem megyek orvoshoz?
Eszembe jutott egy történet Popper Pétertől, amit olvastam:
"Volt Lipótmezőn egy zseniális pszichiáter, de maga is skizofrén. Ehhez tudni kell h valaki nem állandóan reggeltől estig skizo, hanem ezt rohamokban éli meg. Vannak rossz periódusai, amikor a tudatzavar elhatalmasodik rajta. Szerencsére ezt a pszichiáter mindig észrevette magán, s ilyenkor elment betegállományba. Amikor elmúlt, jött vissza főorvosnak. Az volt a szokása, h a reggeli vizit során az éjszaka behozott betegekkel elbeszélget arról, h kerültek az intézetbe. Egszer egy olyan pasit kezdett interjúvolni, akit azért hozott be a családja, mert megrémültek attól, h magában beszél.
- Miért beszél magában?
- Nem magamban beszélek, hanem a hangokkal... Hozzám ugyanis szólnak a falból.
- És? Maga válaszol?
- Hogyne válaszolnék, ha egyszer szólnak hozzám.
-Látja, valószínűleg ez a baj. Ugyanis hozzám már 20 éve beszélnek a falból, de tudom, h hallucinálok, ezért soha nem válaszolok. Ezért vagyok én a főorvos. Maga válaszol, ezért maga a beteg."
Nem vagy őrült, nem tudom, hogy voltál-e orvosnál, de ajánlom, olvass Feldmár Andrástól, a tudatállapotok szivárványában-neten megtalálod- pl sokat foglalkozik a skizofréniával, érdekes dolgokat mesélt előadásai során, élményeket olyanokról, akik hangokat hallottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!