Hogyan tudnám megállapítani magamról, hogy aspergeres vagyok-e?
Asperger gyerekkortól van.
Félelem társas helyzetben: szoc fób
Van elkerülő személyiségzavar is.
Én először teszteket töltöttem ki: [link]
RAADS-R és az AQ teszten is nagyon magas pontszámot értem el, ezért eldöntöttem, hogy jobban utánanézek a dolognak.
Elolvastam egy könyvet: The Complete Guide to Asperger's Syndrome, ez eléggé meggyőzött, hogy valószínűleg ez lesz a probléma. Rengeteg internetes kutakodás után pedig eldöntöttem, hogy szeretném ezt kivizsgáltatni, és az Autizmus Alapítvány később megerősítette az Aspergert.
Az első válaszoló egy idióta. Semmit nem tud a témáról, csak okoskodik.
Nekem sem orvos vette először észre, hanem én. Mert igenis értek a tesztek valamit. És ezzel nem vagyok egyedül. Például a laktóz intolerancia is egyértelmű orvos nélkül is, az meg pláne, ha másképp működsz, mint a többiek. A legtöbb autista nem retardált, hanem nagyon is értelmes. Van annyi eszük, hogy rájöjjenek miért mások.
És az autizmus különben sem betegség, hanem állapot. Senki nem akarja magát mások fölé helyezni a diagnózissal, csupán boldogok szeretnénk lenni, mint bárki más. Választ kapni a kérdéseinkre. Én is csak sajnálni tudom a hozzád hasonlókat. Nem kicsit mentális beteg lehetsz, ha nem vagy érintett, láthatóan közöd sincs az autizmushoz, mégis kutatod mibe köthetsz bele
8-as, akkor azért kell, hogy kifogásként hivatkozz rá!
Ha pofátlanul bunkó vagy, azt hiszed felment ez a velejáró következmények alól?
HA aspergeresnek is képzeled magad, vagy netán az vagy, de egy bunkó paraszt a viselkedésed és taszító a személyiséged, vajon mi lesz a felállás szerinted, ha azegyetlen barátod elhagy?
A betegségedet hibáztatod?
A barátodat, aki nem tudja elfogadni(szerinted), hogy beteg vagy és ott hagy a kakiban?
Vagy magadat, mert a betegséged tudatában, nem tettél kellő erőfeszítést a barátságod megtartására?
Elmondom, én esetemben hogy jelentkezett az aspergeresnek képzelős emberünkkel a barátság:
Az már elék kemény volt, mikor utcán sétálva olyan önérzetes, hogy nem veszi észre, hogy ordít, ráadásul olyan témában hangoztatta véleményét, ami megosztja a társadalmat és értelmes ember nem is foglalkozik vele.
Szégyenteljes volt, észre sem vette magát. Ennek ellenére ha szóbakerül a viselkedése, jön az aspergeres szöveg, hogy neki ez van, és mi vagyunk a hülyék, meg a családja, mert nem értjük meg.
bzdmeg
Mi az isten fszát csináljak? Olyan vagy mint az anyám. "JÁJJ Te aztán mér nem tudsz már normális lenni??" Nem tudják felfogni, hogy fingom nincs róla, hogy hogyan kell normálisnak lenni. Van egy BETEGSÉGEM, ami miatt nem jövök rá magamtól, hogy mit csinálok rosszul. De közben ha megkérdezem, hogy ugyan anyám, akkor kérlek taníts már meg normális lenni, akkor mindenki bszik elmagyarázni, én csak találjam ki magamtól, nem baj, hogy nem vagyok rá képes, nem baj, hogy tudnék változni, ha elmagyaráznák, megtanítanának, nem, én nem vagyok normális, mert vagyok olyan, mint ők alapból.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!