Vajon kóros lehet az állapotom, ha viszolygok a nem használt vagy sok esetben tömkrement dolgaimtől megválni?
Arról van szó, hogy lassan ráeszméltem, (kicsit külső nyomásra) hogy egészségtelen mértékben ragaszkodom a tárgyaimhoz, akár 10-15 éve nem hordott ruhák, (ezek használhatóak is lehetnének elvileg), vagy olyan tárgyak, melyek már csak a helyet foglalják, de mindig azt magyaráztam magamnak, hogy az emlékek miatt, vagy hátha még jó lesz valamire indok miatt nem akarom kidobni. Most külső személy rávilágított arra, hogy ez talán nem normális, és szerinte gyűjtögető vagyok.
Valóban előfordult olyan, hogy elfogadtam olyan bútorokat is pl amiket ki akartak selejtezni, de hátha jó lesz nekem, így viszont lassan talpalatnyi hely sincs a lakásban, se a kamrában, sőt, a padláson is vannak cuccaim.
A konyhában a régi törött fülű bögréktől a horpadt oldalú lábasig szinte minden, már alig van hely.
Tudom, hogy így a töredék rálátásból nehéz lehet megítélni a helyzetem, meg hogy mi játszódik le bennen, amikor ki kell dobni valamit, de hátha más is küszködik ezzel, vagy hasonlóval.
Tisztán tartok mindent, természetesen, szóval nem szemetet őrzök, de most már szerintem is tűl sok és elhasználódott tárgyakhoz ragaszkodom, amik majdnem semmire sem jók, csak a helyet foglalják el. Belefacsarodik a szívem, ha pl a kiszakadt műbőr bevonatú székemtől meg kéne válni, de gőzöm sincs miért, hiszen kényelmetlen és romos állapotú és hát van helyette a kamrában egy kevésbé használt.
Kérlek segítsetek, hogy lehet ezt leküzdeni? Egy ószeresnek nincs ennyi lomja.
Én is gyűjtögetős voltam - talán nem ennyire túlzott mértékben -, nekem az "segített", hogy fel kellett számolnom 2 haláleset utáni hagyatékot.
Utána többször eszembe jutott az, hogy "szeretném, ha halálom után másoknak kelljen kidobálni az utánam maradt sz@rokat?"
Nem szerettem volna, de attól még nehéz volt :)
Köszönöm a válaszokat.
Részvétem a haláleset miatt! (utolsó hozzászólónak) ❤️)
Ebben az esetben talán még nehezebb is lehet, mint nálam.
Ma vettem zsákokat. Eddig jutottam. Agyalok, hogy bár apránként tudom csak, de higy is álljak neki, mivel kezdjem.
Szerintem tavasszal konténer is kelleni fog. :(
A facebook-on vannak minimalista csoportok, ők is szoktak kihívásokat szervezni. Az egyik ilyen volt az, amikor az első napon egy, a másodikon kettő, a harmadikon 3.., utolsó napon 31 tárgytól "kellett" megszabadulni.
A megszabadulás azt jelentette, hogy el kellett tüntetni a házból. Hogy ez a kutyamenhely volt (régi takarók, edények), vagy a vöröskereszt, vagy egyenesen a kuka, az nem számít. Én is csatlakoztam. Lefotóztuk, feltöltöttük. Biztattuk, bátorítottuk egymást. Kb. a 20. napon már a herpesz verte ki a számat; nagyon nehéz volt érzelmileg, többen ki is szálltak menet közben.
És igen, fotózzál. És ha már nagyon erős leszel, egyszer majd a fotókat is ki tudod törölni. Hajrá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!