Milyen antidepresszánsokat használtál és mik a tapasztalataid velük?
Mi az, hogy megéri-e? Párszáz forint. Ha valakinek nem ér meg ennyit a mentális egészsége, akkor húzza fel magát a kötélre.
Én magánpszichiáterhez mentem, 10-12.000 ft volt egy óra, de nem érdekelt, mert úgy éreztem, hamarosan nagy baj lesz.
Én 4 félét szedtem, de kb. egyszerre.
Brintellix, Seroquel, Valdoxan, Xanax Sublingualis. Utóbbit a hirtelen dührohamokra, de nem segített, mert általa álmosan voltam feszült. A Sero pedig brutálisan szedált. Elvette minden energiámat, aztán nem szedtem 2 napig és nem bírtam lemerülni.
Mindent lehet ésszel és ész nélkül használni, 1-2 évig szedtem ezeket úgy, mint a francia drazsét. Elmúltak a tünetek, aztán letettem őket. Amikor már én azt mondom, hogy nem bírom tovább, akkor tényleg komoly a helyzet, nagy szarból húztak ki ezek a cuccok, hiába más a sátánt látja benne...
Mindenképp hatékonyak, de idővel azon kell lenni, hogy ezek nélkül is jó legyen élni. Nekem sikerült.
A Xanax Sublingualis nyelv alatt oldódó szorongáscsökkentő, ugyan az, mint a sima xanax, csak azonnal hat, nem antidepresszáns (már nem forgalmazzák itthon). A Seroquel szintén nem az, quetiapine hatóanyagú antipszichoikum, nem csodálom, hogy szétszedálta az egyes válaszolót.
A kérdésre válaszolva én szedtem escitalopramot (Scippát, Escitilt), nagyon nem jött be a sok erős mellékhatás miatt, erről váltottam a paroxetin hatóanyagú Paroxatra, ez viszont jónak tűnik, általában a generikumát a Rexetint szokták kiírni, de szerintem mindenből az eredeti a legjobb. Emellett szedek kiegészítésként Xanaxot és Lyricát (generalizált szorongásra nagyon jó gyógyszer). Nem vagyok se szétszedálva se semmi, élem a mindennapjaim rendesen.
4# Köszi, remélem neked is segítenek. :) Nekem szintén generalizált szorongásom van még a depresszió mellé. Önmagában a gyógyszer viszont nem lenne elég, ezért pszichoterápiára is járok.
Scippaból én csak 10 mg-ot szedtem, de már annyitól is nagyon erős mellékhatások jelentkeztek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!