Kinek mi a tapasztalata az antidepresszánsokkal? (pánikbetegségre)
A gyógyszerek az agynak épp azon területeit tompítják, bénítják, amelyek alapból hibásan működnek. A javulás ezért csak átmeneti, évek, évtizedek múlva visszaüt. De ugye a demenciával már más szakorvos foglalkozik, és egy dementálódott ember véleményét már mindenki kineveti.
De társadalmunkban nem az a lényeg, hogy minden ember egészséges legyen, mert az egészségben nincsen üzlet. Egészséges embernek nem lehet eladni semmiféle orvosságot, terápiát.
Nekem a szertralin hatóanyagú kiválóan bevált.
Te jóformán egyet sem próbáltál ki amúgy, mert az egyiket másfél hétig szedted (ami AD-nél nulla), a másikat meg terápiás adagban csak 4 hétig.
AD-nél először romlik a helyzet - ezért is kell mellette nyugtatót szedni eleinte - majd kb a 3-4.hét körül érsz vissza oda, "ahonnan indultál". Utána kezd csak javulni - vagy nem - de nyilatkozni mindenképp csak úgy 6-8 hét után lehet. Addig nem szabad abbahagyni, hacsak nincsenek kibírhatatlan és nem is enyhülő mellékhatásai.
Ha hozzászámoljuk az első 4 hetet is, akkor igen. Viszont a 30 mg az a lehetségesen hatékony dózis alsó határa. Ergo, ha nálad ennyi nem hatékony - mint ahogy nem is volt az - az a 4 hét szinte elfecsérelt idő. Szertralin esetében pl 50-200 mg az adag, én 50-nel nyitottam, de már az 1.hét végén 100-ra lett emelve. (Aztán 75 is elég lett végül, ha már beállt, célszerű visszaállni a még hatékony legkisebb adagra.)
Nagyon nehéz továbbá az orvos részéről megítélni, hogy a páciens a 4.hét végén ott tart-e, ahol "kéne". Mivel ez vizsgálatokkal jelenleg nem mérhető, teljes mértékben csak a szubjektív beszámolókra támaszkodhat, az pedig teljesen egyforma esetben is - a páciens tűrőképességétől és türelmétől függően - a majdnem maghaltamtól a semmit sem javulton át a kicsit mintha jobb lennéig terjed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!