Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kinek mi a tapasztalata az...

Kinek mi a tapasztalata az antidepresszánsokkal? (pánikbetegségre)

Figyelt kérdés
Szorongást, szociális fóbiát és pánikbetegséget diagnosztizált nálam a pszichiáter. Először a Scippa-t írta fel nekem abból szedtem másfél hétig felet 1,5 hétig egészet de semmit nem használt. Utána felírt Duciltia 30mgot azt szedtem 4 hétig, nem használt semmit, utána 60mgot azt is 4 hétig szedtem, de az sem használt. Nagyon tanácstalan vagyok. Tudom hogy nem jó csak gyógyszerekre hagyatkozni viszont én februárban kezdem a szakmai gyakorlatomat így fontos lenne hogy jobban legyek addigra.

2019. jan. 2. 12:10
 1/8 anonim ***** válasza:
En Escitilt kaptam panikra, fel szemet szedek 3 honapja, a leggyengebb Xanaxszal. Valamivel jobban vagyok, de teljesen nem mult el. Marmint panikrohamaim nincsenek, de nehezen viselem a panikhelyzeteket, ha nincs lekotve a figyelmem, akkor kezdek feszult lenni. A kedvem jobb, de nem tuz es viz kategoria.
2019. jan. 2. 12:16
 2/8 anonim ***** válasza:
Frontint szedtem anno, jo tapasztalat azonnal hatott, es nem lettem a függője mivel egyre tovabb annal jobban ereztem magamat es automatikusan fokozatosan hagytam hagytam abba
2019. jan. 2. 12:24
 3/8 A kérdező kommentje:
Nekem sajnos ugyanúgy vannak pánikrohamaim, egyik antidepresszans se segített semmit. Boltba se merek elmenni.
2019. jan. 2. 12:46
 4/8 anonim ***** válasza:
77%

A gyógyszerek az agynak épp azon területeit tompítják, bénítják, amelyek alapból hibásan működnek. A javulás ezért csak átmeneti, évek, évtizedek múlva visszaüt. De ugye a demenciával már más szakorvos foglalkozik, és egy dementálódott ember véleményét már mindenki kineveti.

De társadalmunkban nem az a lényeg, hogy minden ember egészséges legyen, mert az egészségben nincsen üzlet. Egészséges embernek nem lehet eladni semmiféle orvosságot, terápiát.

2019. jan. 2. 12:49
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem a szertralin hatóanyagú kiválóan bevált.

Te jóformán egyet sem próbáltál ki amúgy, mert az egyiket másfél hétig szedted (ami AD-nél nulla), a másikat meg terápiás adagban csak 4 hétig.

AD-nél először romlik a helyzet - ezért is kell mellette nyugtatót szedni eleinte - majd kb a 3-4.hét körül érsz vissza oda, "ahonnan indultál". Utána kezd csak javulni - vagy nem - de nyilatkozni mindenképp csak úgy 6-8 hét után lehet. Addig nem szabad abbahagyni, hacsak nincsenek kibírhatatlan és nem is enyhülő mellékhatásai.

2019. jan. 2. 21:47
 6/8 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondta a pszichiáter, hogy ennyi idő alatt a Duciltia-nak rég hatnia kellett volna. Ma átváltottunk másikra.
2019. jan. 2. 22:18
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha hozzászámoljuk az első 4 hetet is, akkor igen. Viszont a 30 mg az a lehetségesen hatékony dózis alsó határa. Ergo, ha nálad ennyi nem hatékony - mint ahogy nem is volt az - az a 4 hét szinte elfecsérelt idő. Szertralin esetében pl 50-200 mg az adag, én 50-nel nyitottam, de már az 1.hét végén 100-ra lett emelve. (Aztán 75 is elég lett végül, ha már beállt, célszerű visszaállni a még hatékony legkisebb adagra.)

Nagyon nehéz továbbá az orvos részéről megítélni, hogy a páciens a 4.hét végén ott tart-e, ahol "kéne". Mivel ez vizsgálatokkal jelenleg nem mérhető, teljes mértékben csak a szubjektív beszámolókra támaszkodhat, az pedig teljesen egyforma esetben is - a páciens tűrőképességétől és türelmétől függően - a majdnem maghaltamtól a semmit sem javulton át a kicsit mintha jobb lennéig terjed.

2019. jan. 2. 22:47
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen sajnos ezt a Frontin szedése közben is iszonyatosan nehéz meghatározni. Szakmai gyakorlat miatt próbálok igyekezni vele (rátalálni a jó antidepresszánsra), ha nem kezdem el kirúgnak a suliból. Nem tehetem meg hogy fél évig Frontin-tól függjek, már most nagyon sokat szedek belőle, elég hamar rá függtem, már az az adag alig használ.
2019. jan. 2. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!