Antidepit szedek szorongásra, pánikbetegségre. A mai napig sokat szorongok neha egész nap, vissza tér az az érzés, hogy félek, attól amit a rohamkor átéltem. És ez a szédülés volt, ezzel indult. Sikerült valakinek hasonlót legyőznie?
Ha egy gyógyszertől nem lesz javulás max. 1-2 hónap alatt, akkor cserélni kell. (Bár a tájékoztatókon azt írják némelyiknél, hogy a _teljes_ hatást csak fél év után éri el. De az nem azt jelenti, hogy addig semmi. Valamennyi javulásnak már lennie kellene.)
Szóval menj el a dokidhoz, és mondd el, hogy SEMMI változást nem tapasztaltál, írjon fel másféle gyógyszert.
Egyébként én sem vagyok gyógyszerpárti, inkább a vitaminokban és az egyéb terápiákban hiszek. Az Eü. törvény szerint egyébként minden betegnek joga van pszichoterápiához is, nem csak gyógyszereshez - csak hát sajnos a TB-s orvosok ezzel nem nagyon szoktak foglalkozni, tisztelet a kivételnek. Inkább kórházakban van erre lehetőség, vagy magánorvosnál. Ha teheted, próbáld ki. Pl. a Thalassa-házról hallottam nagyon jókat, ill. a Tündérhegyről is.
Kipróbálhatnád, hogy javul-e az állapotod, ha szedsz magnéziumot, B-vitamin komplexet és Omega3 kapszulát - ezek jó hatással szoktak lenni szorongásos állapotokban.
Ja, és nézesd meg a pajzsmirigyedet, alulműködés is szokott szorongást okozni. Első körben csak TSH-t szoktak nézni, és csak akkor küldenek tovább, ha az magas. Ha normális lesz az értéked, akkor érdemes privátban méretni legalább egy T3-szintet és egy antiTPO-t, ezek hamarabb jelzik az eltérést. Ha pedig kiderül, hogy pm-alulműködésed van, akkor annak HELYES kezelésével a szorongás is elmúlik, antidepi tabletta nélkül. (Ha esetleg tényleg ez van, akkor írj majd, segítek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!