Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Aki öngyilkosságon gondolkodik...

Aki öngyilkosságon gondolkodik, de képtelen megtenni, azt mi tartja vissza?

Figyelt kérdés
2022. febr. 21. 20:02
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkit más, de alapvetően elmondható, hogy a szuicid gondolatokkal küzdő egyén igenis élni akar, csak nem látja, hogy miképp lehetséges az, hogy az ne szenvedéssel történjen. A szuicid gondolatok egyfajta menekülőt biztosítanak számára, hogy van még az élete felett némi kontroll. Amolyan vészkijárat, ennek a megléte sokakat egy "tudatalatti nyugalommal" tölt el.
2022. febr. 21. 20:49
 12/33 anonim ***** válasza:
41%
Még szeretném felnevelni a kisebb gyerekemet is.
2022. febr. 21. 21:22
 13/33 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek a választ. Meg annak is aki poenosra fogta, bar ez sztem nem az a tema.
2022. febr. 21. 21:31
 14/33 anonim ***** válasza:
34%
Nem mindig kell ezt a témát véres komolysággal kezelni, olykor a humor is képes az embert picit megütni az ember fejét, és egy pillanatra kilátni általa abból a beszűkült gondolkodásból, ami ezt az állapotot jellemzi.
2022. febr. 21. 21:49
 15/33 anonim ***** válasza:
90%

Sok esetben a közeli családi "kapcsolatai". Mi lesz azzal, azokkal akiket hátra hagyna így, közeli rokonok esetleges jó barát.

Van háziállata és hozzá fűződő kapcsolat.

Még nem halt meg benne teljesen a remény, hogy jobbra is fordulhat a sorsa hátra lévő életében.

Nem egyszerű megtenni nem erre van kalibrálva semmilyen élőlény. Ha nem az életre - élni-akarásra, fajfenntartásra.

A leg kritikusabb időszak az ünnepek az illető születésnapja, év vége következő év eleje, mert bele kénytelen gondolni eddigi életébe és ha nagyon nem elégedett és vagy nem javult vagy inkább rosszabbodott az élete egy újabb év elteltével itt tudatosul benne a legjobban, ha nem is akarja akkor is muszáj magában "számot vetni".

2022. febr. 24. 01:26
 16/33 anonim ***** válasza:
95%
Engem az tart vissza, hogy (sajnos vagy nem sajnos) közel sem olyan egyszerű ez mint ahogy a legtöbb ember hiszi. Tapasztalatból mondom hogy a mérgező gázok meg a halálos gyógyszermemnyiségek, illetve a gyógyszerre ivott alkohol max káros, de távolról sem olyan halálos mint hiszik. Az érvágás elég nehéz, mert mindkettő alkart ajánlott felvágni, kb 15 centi hosszan, és ugye az ér elég mélyen van. Én képtelen voltam rávenni magam hogy olyan mélyen a karomba vágjam a kést, egyszerűen nem ment. A saját torkom elvágása ugyanez. A vonat meg úgy van, hogy az ember ráfekszik a sínre,ellöki a vonat a testét, a végtagjait szinte biztos hogy levágja, de simán túlélheti. Ha a nyakát rakja oda, elvileg azt is ellöki, tehát nem vágja át teljesen, és ott fogok fuldokolni. Ha a fejemet rakom oda, félek hogy csak az agyam egy része sérül, és utána fogyatékosként kell élnem. Az egyetlen járművek Magyarországon ami elég gyorsan közlekednek ahhoz hogy megöljenek azok az autók és a metrók, de a metróval az összes peronon álló embert traumatizálnám, az autós pedig börtönbe kerülne. A magas helyről leugráshoz minimum 20 méter magasnak kéne lennie, ami már nem híd kategória, inkább egy panel teteje. De továbbra sem akarom az embereket (jelen esetben járókelőket) traumatizálni. Az alatt a magasság alatt valószínűleg túléli az ember, csak nyomorékká válik. De persze ha a lábamra érkezem 20 méter magasról, szerintem túl fogom élni, csak járni nem kell többet. Az egyetlen megoldás az akasztás, de az sem válik be sokszor, és valljuk be elég kellenetlen ott vergődve fuldokolni perceken keresztül. Ha megvan a diagnózisom, megpróbálok eutanáziát igényelni. Szóval tulajdonképpen semmi nem tart vissza, csak a sikeres módszerek szinte teljes hiánya.
2022. febr. 24. 12:53
 17/33 anonim ***** válasza:
90%

Így is úgy is traumatizálsz ezt nem tudod kivédeni, még ha úgy végzel magaddal, hogy nem lesz nyoma soha nem találják meg testedet akkor is. Mivel valaki csak ismer és gondolni fog rád. Ha kis mértékben is, de valakit tarumatizálsz. Ha meg megtalálnak így vagy úgy azokat egyértelműen tarumatizálod. De aki tényleg komolyan megteszi ilyen empátiás dolgokon rég túl van vagy fel sem merül nála, hogy azért egy időre jól kicsesz emberekkel akár egy életen keresztül is.

Pl.: mozdonyvezetőnek lehet élete végéig rémálmai lesznek mert valaki elé ugrott és nyomorék lett vagy meghalt. Aztán kereshet más munkát, ha nem bírta feldolgozni. Jól ki lehet cs&szni emberekkel, emberi sorsokkal is csak mert valaki véget vet életének.

2022. febr. 24. 13:13
 18/33 anonim ***** válasza:
91%
Engem is ez tartott vissza, 17, mikor ilyen problémákkal küzdöttem annak idején. Hál isten a többség valóban nem akar meghalni, és ilyeneken átrágja magát, vonatnál a masiniszta, kötélnél lehet csak lebénulsz, víznél baszhatod, ha rendesen tudsz úszni, mert itt elég magasat úgy sem találsz, még a Tisza sodrása sem elég lehet, megfulladni szándékosan meg nem fogsz tudni, marad a bérház, de ott is történhetnek csodák, ráadásul a masinisztás elv miatt nem lenne szép dolog egy 8 éves kislányt kitenni a látványnak. A fegyver is egész jó lenne, ha lenne fegyvered, és nem az lennee, hogy az esetek egy jelentős részében csak lerobbantod az agyad egy részét, aztán zokniként tengődsz tovább. A gyógyszer rendkívül rossz hatásfokkal dolgozik, elvérezni is nehéz, a rendes hajszárító pedig nem fog kinyírni. Na? Nem olyan könnyű az srácok, könnyebb segítséget kérni.
2022. febr. 24. 13:46
 19/33 anonim ***** válasza:
31%
Esetleg tudja valaki, van-e olyan fórum, ahol öngyilkosságra készülők beszélgetnek? Nekem is szükségem lenne tanácsokra, biztosra akarok menni. Pont azért, amiket itt fentebb írtatok. Ugyanis nagyon sok embernek sikerül az öngyilkosság, és azt akarom, hogy nekem is sikerüljön.
2022. febr. 25. 21:28
 20/33 anonim ***** válasza:

Utolsó, ilyenek már nincsenek. 10 évvel ezelőtt még voltak bőven, de ma már nagyon figyelnek rá, és ami kevés még lehet valahol, azt sem fogja soha kidobni neked a google.

De remélem, hogy javulni fog az életed, és nem teszed meg, és utólag hálával gondolsz vissza arra, hogy nem volt könnyű lehetőség rá...

2022. febr. 25. 22:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!