Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Aki öngyilkosságon gondolkodik...

Aki öngyilkosságon gondolkodik, de képtelen megtenni, azt mi tartja vissza?

Figyelt kérdés
2022. febr. 21. 20:02
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
100%
Minden bizonnyal a félelem.
2022. febr. 21. 20:06
 2/33 anonim ***** válasza:
100%

Van aki csak megpróbálja, de ez is egyfajta segélykiáltás a hozzátartozóknak. Barátoknak, családtagoknak...

Ebbe nagyon mélyen bele lehetne menni pszichológiailag.

2022. febr. 21. 20:09
 3/33 anonim ***** válasza:
76%

Vannak ám nagyon jó lelki segély vonalak ha érintett vagy!

Általában a belső tudatalatti szint fogja meg, ahol még működik a racionalitás és tudja az agy, hogy nem lenne megoldás. Ez az életösztön is egyben.

2022. febr. 21. 20:10
 4/33 A kérdező kommentje:
Igen, erintett vagyok. Fokent olyanok valaszat varom, mar ha van itt ilyen, aki hasonlo cipoben jar. Koszonom.
2022. febr. 21. 20:22
 5/33 anonim ***** válasza:
96%

Szia! Engem 3 dolog, egy ideig azok a dolgok, amiket szerettem csinálni, most már inkább a remény, még ha "csalfa vak" is. Illetve gyakorlati szempontból meg a fájdalom, a fájdalommentes módszerek eléggé elérhetetlenek és/vagy komplexek.

Remélem, hogy lesznek olyan dolgok/emberek az életedben, és tudsz változtatni a dolgaidon, hogy ne legyél ennyire érintett.

2022. febr. 21. 20:31
 6/33 anonim ***** válasza:
90%

Az élőlényekbe bele van kódolva az élethez való ragaszkodás. Nevezhetjük ezt életösztönnek is. Aki öngyilkosságon gondolkodik, de képtelen megtenni, az valójában még nem győzte le ezt az ösztönt. Ezenkívül természetesen közrejátszhat az ismeretlentől való félelem is, hiszen senki nem tudja mi vár a halál után.

Persze az is lehet, hogy még nem tartja teljesen reménytelennek/menthetetlennek az életét, még lát valami pici reménysugarat, ami pozitív irányba mozdíthatja az életét, ezért halogatja az öngyilkosságot. Sok féle ember létezik, sok féle gondolkodásmód. Ezért szerintem erre nincs egyértelmű válasz.

2022. febr. 21. 20:31
 7/33 anonim ***** válasza:
97%
Engem a félelem attól, hogy az eddigi élet szenvedése után még ez sem fog sikerülni, csak a fájdalmat fogom érezni/balul sül el és lebénulok, kiröhögtetem magam, ilyesmi. 30+ F
2022. febr. 21. 20:33
 8/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz aki gondoskodjon a háziállataimról
2022. febr. 21. 20:33
 9/33 anonim válasza:
31%

Hogy nem akarja igazán.

Ha most bevezetnék, hogy BÁRKI, indoklás nélkül kérhet azonnali, 100%-ig fájdalom mentes eutanáziát, szerinted hányan élnének vele?

Jó, nyilván sok súlyos beteg, meg pár idióta tinike, akit elhagyott "élete szerelme", pedig már 3 napja jártak! >:)

2022. febr. 21. 20:36
 10/33 anonim ***** válasza:
97%
A félelem. Meg az, hogy mi van, ha nem sikerül és mondjuk valami tartós károsodásom lesz, amitől csak még rosszabb lesz minden. Vagy bedugnak a diliházba. Vagy az, hogy akkor még jobban utálni fognak és elfordulnak tőlem. És még a gyereket sem láthatom többé. És akkor úgy kell léteznem tovább, hogy akkor ezek a még rosszabb dolgok megtörténnek. És így ezzel nem merek szembe nézni.
2022. febr. 21. 20:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!