Aki öngyilkosságon gondolkodik mit érez vagy gondol?
A halál nem megoldás, és ezt nagyon jól látod.
Vannak olyan emberek akiknek szét hullik az életük és nem látják a reményt semmiben. Fájdalmat és ürességet éreznek magukban. Nem látják az élet értelmét, és nem kérnek segítséget sem.
Nem látom a kiutat vagy nem érzem, hogy érdemes megvárnom azt. Úgy érzem, nem akarom már folytatni, mert nincs értelme. Annyival egyszerűbb lenne meghalni, nem fáj már semmi, ott már minden mindegy.
Megnyugvás gondolatát társítom a halálhoz.
Ilyesmik jártak/járnak az eszemben a mélyponton.
Illetve, nem szeretnék fájdalmasan meghalni, így ha én irányítom, hogy mikor és hogy érjen véget, az is megnyugtató.
Nekem anyagcsere zavarom van. Egyszerűen csak meg akartam halni. Elviselhetetlennek éreztem a szenvedésem, ami a legrosszabb volt, hogy semmi tárgya nem volt, így kívülről úgy nézett ki, mintha a túl jó sorom miatt találnék ki baromságokat... Ez még rosszabbá tett mindent. Még utáltam is magam azért, mert nem tudom jól érezni magam olyan helyzetben, amiben mindenki jól érezné magát.
Utólag sem látom értelmét. De ez ilyen, néha felborulnak a dolgok és olyankor nem az számít, hogy mi a logikus.
Nem lehet elmagyarázni azt az érzést olyannak, aki még nem érezte. Remélem nem is fogod soha megérteni min megy keresztül olyankor az ember, mert ahhoz érezni kell :/
Brutális.
Viszonyítási pontként abba gondolj bele, hogy az élet ösztön az egyik legerősebb ösztönünk. Mindenkinek. Annak is, aki öngyilkos lesz.
Az, hogy nem mondta nem jelent semmit. Én egyszer egy évig örlödtem magamban egy paranoiás tévképzet miatt, mert képtelen voltam beszélni róla. Képtelen. Szó szerint. Majd összeomlott minden és pszichiátriára kerültem.
Olyan szorongást éreztem ha beszélni kellett volna róla, mintha az életem múlna rajta :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!