Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha valaki öngyilkosságon...

Ha valaki öngyilkosságon gondolkodik az előbb-utóbb meg is fogja tenni ?

Figyelt kérdés
Például egyszer csak már nem gondolkodik öngyilkosságon, megváltozott élethelyzete miatt. Vagy csak szakember tudna segíteni ?

2021. dec. 12. 05:26
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
28%

Aki azon gondolkozik az nem teszi meg, mert nemm meri.

Csak ijesztgeti a többieket , de ahhoz gyenge és bátortalan .

Aki öngyilkos akar lenni az meg is teszi, minden előzetes nélkül.

2021. dec. 12. 05:30
 2/21 A kérdező kommentje:
Nem ijesztget senkit,nem ad jelet, nem mondja senkinek, mert ez az csak az Ö gondolata, és utána azt teszi amit az utolsó mondatodban írsz.
2021. dec. 12. 05:54
 3/21 anonim ***** válasza:
88%

Amit előző leírt az egy gyakran hangoztatott sztereotípia, arra szolgál, hogy "aki hangoztatja azt ne vegyék komolyan".

Nem lehet tudni minden egyén más és más.

2021. dec. 12. 05:56
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
1: Ez nem így van. A dolog nem ennyire fekete vagy fehér. Egy barátom évek óta mondogatta, hogy megteszi, éveken keresztül igyekeztünk megtenni mindent érte, járt orvoshoz is, de tavaly megtette. Én soha nem gondoltam rá, eszembe se jutott soha, mégis volt egy pillanat (évek óta gondolkodom raja, hogy mi történt és nem tudok rá válaszolni), amikor megkíséreltem. Szóval nagyon komolyan kell venni minden jelzést. Akár verbális, akár nonverbális.
2021. dec. 12. 06:46
 5/21 anonim ***** válasza:
26%
3, de nem hangoztatja. Gondolkodik. A szövegértés nem megy vagy a jelentését nem tudjátok, már elnézést.
2021. dec. 12. 07:29
 6/21 anonim ***** válasza:
94%
5: Látom, neked se megy a szövegértés :D Nem az hangoztatja, aki gondolkodik rajta, hanem a szereotípia van gyakran hangoztatva. Ülj le, egyes. :D
2021. dec. 12. 07:33
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

(Sosem értettem, hogy ha igaz is lenne, hogy aki hangoztatja, az nem teszi meg, ez miért jogosítana fel minket arra, hogy legyintsünk és ne foglalkozzunk vele... Az nem elég probléma, hogy hangoztatja?)

Van ilyen, amit a kérdésben felvetettél, de ha te vagy egy ismerősöd ilyen helyzetben van, sokkal jobb megoldás szakembert keresni. Egyrészt az élethelyzetben történő változás - különösen mivel ebben a helyzetben belső, vagy az egyént igénylő változást nehezebb elérni - nem garantált, másrészt, ha az öngyilkos gondolatok el is tűnnek, a lelki problémát nem feltétlenül. Ahogy az elején is utaltam rá, attól még mert meghalni nem akar az ember, nem jelenti azt, hogy készen vagyunk és minden a legnagyobb rendben.

2021. dec. 12. 07:42
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt egy jó barátom itt Angliában. Egyszer csak elkezdte mondani a családjának, hogy ő megöli magát. Édes anyja, húga, vitték orvostól orvosig, sehol nem segitettek rajta. Végül leugrott egy hídról, egy vonat elé. Élt 40 évet. Óbudán van eltemetve.
2021. dec. 12. 08:00
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Én is nagyon erősen gondolkodok rajta. Néha nagyon kívánom a halált. De nem jön magától.
2021. dec. 12. 08:07
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki túl sokat gondolkodik az ilyesféle szuicid gondolatokon, annál növekszik az esélye annak hogy egyszer csak belül átfordul valami, és valóban megteszi. Hiszen a gondolatok vonzzák a tárgyukat.

Viszont bárkinek lehet bármikor változás az életében. Akár véletlenszerűen is. Ha pedig jobban érzi magát az ember az életben, akkor kevésbé gondol ilyesmire.

Viszont a véletlenszerű pozitív változás az eléggé ritka. Ezért szokták javasolni a szakembereket, mert az már nem annyira a véletleneken múlik.

2021. dec. 12. 08:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!