Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Heti egy 0.5 mg -os Rivotril...

Heti egy 0.5 mg -os Rivotril mennyire káros?

Figyelt kérdés

nem akarok rászokni, de most enélkül alig tudok elaludni sajnos. Így is kb egy éve írta ki az orvos és még 14 db van az 50 db-osból. Szóval mértékkel szedem.

Minden természetes szart megpróbáltam már alvásra, de semmit nem segítenek, ha el is alszom óránként felkelek. A rivóval 4 órákat legalább át tudok aludni egyhuzamban…

2022. febr. 10. 22:01
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:

34-es.

Miért hazudtak volna?

Ha nem tudtam aludni, akkor pici antipszichót kaptam, amikor pörögtem, többet.

Amikor egyik sem volt, elhagyast javasoltak.

Lamolep elég volt sokáig. Az hangstab. Bipolra elég lehet amikor nincs pörgés, de áttörést rajta.

2022. okt. 24. 22:36
 42/50 anonim ***** válasza:
mert antipszichotikumot csak pszichózisra írnak fel, nekem is mondta a pszichiáterem, hogy ezek szerint hazudtak
2022. okt. 24. 23:10
 43/50 anonim ***** válasza:

Miért vernének át?

Több olyan ismerősöm van, akinek nincs pszichózisa és kapja.. Borderes hangulatingadozásra gyakran szokták adni. Drogmegvonásra is. Más ismerősömnek sima alvászavarra adták. Aki elszáll a nyugtatóval, szed 8-10 mg-ot, le akar jönni róla, antipszichót kap.

13 éve 2 évig szedtem nagy adagban az egyiket. Utána kb 8 évig nem.

2 éve kezdtem újra szedni, Terápiás legkisebb adag felét. 1 év után elvették. 1 ev múlva, most nyáron kezdtem újra. Egy másikat. Kis adagban. De most volt pörgésem

Kb 4 éve hok hébe hóba, hol 1-2 hétig alvásgondra szedtem.

Diagnózisban nem értenek egyet az orvosok. Egy Alapítványban kezelnek.

A régi orvosom most a helyettes. A mostani orvosom volt régen helyettes.

Ha szakvéleményt kérek, akkor benne lesz mindkét orvos véleménye.

Mostani orvosom

C-PTSD/border + unipolárus depresszió. + Hanghallás disszoc tünet. Arra nem hat az antipszichó

Helyettes (alapítvány vezető)

Skizoaffektív (bipol + skizós tünetek), C-PTSD/border.

Lamolep a fix gyógyszerem.

Ha pörgök, antipszichó kell. Ha elmúlik, elhagyható.

A mostani orvosom viszont simán megcsinálta, hogy nem adott időben.

Itt jön elő a diagnózis gond. Ha bipolos a pörgés, antipszichó kell rá. Ha nem bipolosm, akkor nem feltétlenül kell.

Ha a hang skizoaffektíves halu, akkor antipszichó lehet hatásos.

Ha disszoc tünet a hang, nem hat rá.

Több, mint 10 éve hagytam el nagy adag antipszichót. Azóta kb 1 évet szedtem. Pörgésre.

Azért nem adnak a hangra 10 éve antipszichót, mert nem volt eddig zavaró. Elhagyni is azért lehetett a nagy adagot 10 éve,mert nem volt zavaró a tünet (hanghallás).

Gyógyszer csak a többi tünetre hatott.

Ha van pszichózis, illetve abból fennmaradó tünet, akkor sem biztos, hogy kell kezelni.

2022. okt. 25. 04:39
 44/50 anonim ***** válasza:

Most írtad le, neked is skizoaffektív zavar van benne, mint nekem, ami súlyos elmebetegség, arra kapod a gyógyszert.

Egyébként mióta van betegségtudatom én is eltudom nyomni ezeket a tévképzeteket, én már elég régóta nem szedek gyógyszert se. Orvos is örül neki, de szerintem a lelke mélyén aggódik azért.

2022. okt. 25. 05:01
 45/50 anonim ***** válasza:
Skizofréniára meg bipoláris zavarra érthető, hogy ilyet kapsz. Fe mi egy sima depresszióra, vagy egy inszomniára, ilyet nem fogunk szedni. Hogy tudsz így élni? Több 10 éve beteg vagy, hol jobb hol rosszabb?
2022. okt. 25. 10:11
 46/50 anonim ***** válasza:

44

Azt írtam le, hogy az egyik orvos azt állapította meg, a másik pedig mást. A másik, a jelenlegi orvosom szerint a hanghallás disszoc tünet, amire nem hat az antipszichotikum. Ha nem hat rá, akkor minek adna?

Akármi is a bajom, ezzel együtt kb 8-9 évig nem adták, mert nem volt indokolt kezelni. Pedig akkor sem volt se más, se kevesebb hanghallásom.

Az utóbbi 2 évben is csak időszakosan adják, nem hanghallasra, hanem pörgésre.

2022. okt. 25. 11:02
 47/50 anonim ***** válasza:

Skizofreniat egyik orvos sem állapított még. Nem tudom honnan vettél ilyet.

Úgy tudok élni, hogy az utóbbi 13 évből csak 2 évig adtak hanghallásra gyógyszert. Akkor sem hatott. Azóta indokolatlannak tartják kezelni.

Bipolban sem értenek egyet, ezt is írtam. A jelenlegi orvosom szerint nincs, a régi szerint van.

A Ketilept unipoláris depresszióra is felirató. Olvass utána!

2022. okt. 25. 11:10
 48/50 anonim ***** válasza:

Más ismerőseimről beszéltem, akik inszomniára, borderes hangulatingadozasra vagy szorongásra kapják.

Az utóbbi években egyre gyakrabban írják fel ilyen esetekben is.

Az olanzapin terápiás adagja 5-20 mg. 2,5 mg-ot kaptam. Aztán elvették. Hatása sem lehetett hanghallasra. Utána 1 évig nem kaptam antipszichót.

Ketilept pszichotikus tünetre 400 mg felett hat. Depresszióra 300 mg az ajánlott adagja.

150 mg-ot kapok. Az is azért ennyi mert ennyivel tudok aludni és a pörgés is leállt.

2022. okt. 25. 11:17
 49/50 anonim ***** válasza:

Előző

Flashbacktől vagyok rosszul. Ez C-PTSD-s (komplex poszttraumas zavar) tünet. Sajnos nincs olyan gyógyszer, amivel flashbacket lehet kezelni, hacsak nem a flashback okozta szorongás vagy feszültség csökkentese a cél.

2022. okt. 25. 11:31
 50/50 anonim ***** válasza:
Amikor mailben kérem, hogy legkisebb adag X antipszichót szeretném szedni újra alvaszavarra, akkor egyébként sem életszerű, hogy másra adnák. Pláne, ha másra hatása sem lehet abban az adagban.
2022. okt. 25. 12:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!