Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Heti egy 0.5 mg -os Rivotril...

Heti egy 0.5 mg -os Rivotril mennyire káros?

Figyelt kérdés

nem akarok rászokni, de most enélkül alig tudok elaludni sajnos. Így is kb egy éve írta ki az orvos és még 14 db van az 50 db-osból. Szóval mértékkel szedem.

Minden természetes szart megpróbáltam már alvásra, de semmit nem segítenek, ha el is alszom óránként felkelek. A rivóval 4 órákat legalább át tudok aludni egyhuzamban…

2022. febr. 10. 22:01
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
56%

A benzodiezepin származékok hozzászokást okoznak, ugyanahhoz a hatás eléréséhez idővel egyre nagyobb és nagyobb dózisokat kell alkalmazz. (Tényleg csak akkor ajánlott ha nagyon nagyon muszáj).

Az alvásproblémádnak lehet lelki oka is pl hosszas stressz vagy szorongás. Ajánlom hogy inkább ezt próbáld megoldani. A sport és a relax zene is segíthet.

2022. febr. 10. 22:43
 2/50 A kérdező kommentje:

De így is függőség alakul ki, ha kb heti vagy inkább két hetente 1x beveszek egyet?? 😐

Igen az alvásproblémámat a stressz okozza, mert van egy gyógyíthatatlan betegségem, amitől minden egyes perc egy kín.

Sajnos ezen relaxáció se pszichológus nem tud(ott) segíteni.

2022. febr. 10. 22:45
 3/50 anonim ***** válasza:
50%
Ha tényleg csak heti 1x0.5mg-ot szedsz, akkor semennyire. De tényleg ne szedj ennél többet.
2022. febr. 10. 23:09
 4/50 anonim ***** válasza:
67%
Tegnap írta fel nekem egy alvásszakértő neurológus, mert visszatért a szorongásom, azt mondta szedjem akkor ha baj van, tehát nem rendszeresen. Egyébként minden bajom a totál álmatlansággal kezdődött, de egy alvásszakértő nem Rivotrillal altat.
2022. febr. 11. 12:52
 5/50 A kérdező kommentje:
Kaptam én már zolsana altatót is, de attól másnap is kába vagyok, ezért inkább a rivotrilt szedem be olykor olykor…
2022. febr. 11. 13:09
 6/50 anonim ***** válasza:
70%
Total ki fogod készíteni az idegrendszered a heti 1-el is.
2022. okt. 23. 01:32
 7/50 anonim ***** válasza:
75%

Nem nagyon káros. Csak sokan alkalmi szedéssel kezdenek és rákattanbak.

Még kellene keresni az okát annak, hogy roszul alszol.

2022. okt. 23. 05:39
 8/50 anonim ***** válasza:
50%

Előző vágyom.

Mem mindenki kattan rá.

2022. okt. 23. 05:40
 9/50 A kérdező kommentje:
6-os. Ezt hogy érted?
2022. okt. 23. 09:35
 10/50 A kérdező kommentje:
8as , igazad van, de en mar egy eve szedem neha neha, és nem kattantam ra. Siman hetekig hozza se nyulok. Meg nekem tenyleg az alvasban segit… hogy legalabb el tudjak aludni, ha epp olyan van…
2022. okt. 23. 09:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!