Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Heti egy 0.5 mg -os Rivotril...

Heti egy 0.5 mg -os Rivotril mennyire káros?

Figyelt kérdés

nem akarok rászokni, de most enélkül alig tudok elaludni sajnos. Így is kb egy éve írta ki az orvos és még 14 db van az 50 db-osból. Szóval mértékkel szedem.

Minden természetes szart megpróbáltam már alvásra, de semmit nem segítenek, ha el is alszom óránként felkelek. A rivóval 4 órákat legalább át tudok aludni egyhuzamban…

2022. febr. 10. 22:01
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
Antipszichotikumot biztos, hogy nem fogok szedni, ez 100%-ék. Altatót nagy duzzogva bevenném, de nem akarok ilyennel élni.
2022. okt. 24. 13:37
 32/50 anonim ***** válasza:

Nyugtató hatása idővel gyengülhez. Emelni kell. Később mégjobbsn. Rövidíti a mély alvási fázisokat.

Antipszichó nem okoz függőséget.

Jobb volt nekem az átállás a nyugtatóról.

2022. okt. 24. 14:50
 33/50 anonim ***** válasza:
Antipszichotikumnak durvább következményei, és szövődményei lehetnek, mint egy altatónak rövid távon. Nem mellesleg sokkal rosszabb is leszokni róla, és eleve nem is biztos hogy hatni fog, ellenben egy altatóval.
2022. okt. 24. 18:25
 34/50 anonim ***** válasza:

Nekem nagy adag nyugtató + altató sem hatott. Ezért is kezdtem szedni antipszichót. Azt régebben is szedtem. Könnyű volt elhagyni. Frontint nehéz volt.

Ha pörgök hangstab mellett is, akkor mindenképpen kell. Más epizódban nem feltétlenül. Kivéve ha alvásgondom van.

1,5 mg Frontin + 300 mg Pregab + altató sem hatott. 3 órát aludtam

Akkor is gyakran írják, ha valaki nem bipol, nem skizó. Aki nem szeretné szedni, az más gyógyszert kap.

2022. okt. 24. 20:18
 35/50 anonim ***** válasza:

34

Neked hazudtak.

Nekem azt mondták az elején, hogy szorongásra kapom, aztán kiderült sok év múlva, hogy skizofréniára

2022. okt. 24. 20:23
 36/50 anonim ***** válasza:

Hát én fixen nem szedek ilyet be, altató való az alvásra a többi, csak lehet használ. És lehet nem tudsz rászokni, de attól még roncsol fejben. Szerintem, nem a depresszió okozza ezt mindenkinek, nekem a semmire súlyos depressziót írtak, pedig csak azzal mentem orvoshoz, hogy nem tudok aludni.

Én most vissza megyek a héten a dokihoz, és megkérem, hogy utaljon be alvás vizsgálatra, ha nem utal be akkor ott hagyjom. És keresek egy normális pszichiátert, vagy egy neurológust.

Nektek vizsgáltak bármit, vagy egyből gyógyszert kaptatok? Szerintem itt nem erre van szükség, csak ha ténylegesen bebizonyosodik, hogy pszichés a baj.

Antidepresszáns még oké beszedem, mert nem roncsol, meg nem lesz tartós hozzászokás, ha csak alvásra szeded. De azért egy antipszichotikum már más tészta. Mert azt már durva helyzetekben használják, és nem egy sima inszomniánál. Az egy olyan dolog ami nem erre való, és egy sima depresszióra se használják.

2022. okt. 24. 21:55
 37/50 A kérdező kommentje:

Csak egy tipp, ha esetleg zolpidem hatoanyagu altatot probaltatok es nem hasznalt. (Zolsana a neve) na nekem az csak ugy üt be , ha elotte 4 oran at nem eszem semmit. Szoval jo ures gyomor kell hozza, hogy fel tudjon szivodni… egyebkent en azzal elalszom, csak ugyanugy felkelek par oran belul… es aztan indul a kb orankenti megebredes…

Nekem mal de debarquement szindromam van(egy ritka idegrendszeri betegseg) es en ettol nem tudok aludni,meg az emiatt kialakult stressz miatt persze.de onmagaban ezekkel a tunetekkel, amiket non stop erzek , lehetetlen kikapcsolno/aludni…

2022. okt. 24. 22:20
 38/50 A kérdező kommentje:
2022. okt. 24. 22:20
 39/50 A kérdező kommentje:
Esetleg CBD-t vagy THC-t probaltatok mar?🌱
2022. okt. 24. 22:24
 40/50 anonim ***** válasza:
CBD olaj nagyon jó, én beálltam tőle, röhögtem mindenen, de azért füvezni ne füvezz. Amúgy marha drága, sajnos én se tudok venni már
2022. okt. 24. 22:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!