Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Súlyos depresszió esetén van...

Súlyos depresszió esetén van érteleme antidepresszánst szedni?

Figyelt kérdés

2022. jan. 25. 17:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 A kérdező kommentje:
Nagyon félek elmenni orvoshoz.
2022. febr. 2. 17:39
 62/71 anonim ***** válasza:
Én az első kommentelő vagyok. Még mindig ezen megy a szenvedés? Nem kell félni, ezek gyógyszerek, nem megölni akarnak, hanem meggyógyítani, irány az orvos! ;)
2022. febr. 2. 18:48
 63/71 A kérdező kommentje:
Nem a gyógyszertől félek. Orvoshoz menni félek.
2022. febr. 2. 18:53
 64/71 anonim ***** válasza:
Na hát attól meg főleg nem kell. Egy ilyen helyen az orvosok se olyanok, mint máshol.
2022. febr. 2. 18:58
 65/71 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a depresszió az ezzel is járhat, hogy félsz elmondani valakinek élőben a problémád.

Nyugalom, az orvos több száz (vagy akár több ezer) embert kezelt már mindenféle mentális gondokkal, többek között depresszióval.

Tudom, hogy úgy érzed te rajtad biztosan nem fog tudni segíteni, mert a te problémádat nem értheti senki, de hidd el, hogy az orvos pontosan tudja a problémádat.

Csak egyetlen lépést kell megtenned, hogy meggyógyulj, az pedig az, hogy elmész orvoshoz. Ne csináld azt mint én, hogy 8+ évet vártam rá..

2022. febr. 2. 22:34
 66/71 anonim ***** válasza:
90%

Amit 60-as ír, az ismerős állapot.

Én és az orvosom is azt nevezi közepes depressziónak, amikor nehezen, de még tudok dolgozni. Munkaidőn kívül viszont már alig vagyok kèpes valamire.

Ilyenkor kimozdulás, szórakozás nem mindig segít. Pl fizikailag terhelőnek élhetem meg, hogy X programon (szórakozás) részt kell vennem. Várom, hogy hazaérjek és fekhessek. Kivéve, ha ez a program baráti összejövetel másoknál, lehet a kanapén ülni, feküdni.

Súlyos depresszióval legfeljebb napokig vagy pár hétig tudok dolgozni, egy 4-7 hónapos epizódot nem tudok végig kihúzni. Minimum közepesre kell enyhíteni gyógyszerrel ahhoz, hogy tudjak dolgozni.

Sajnos nálam hasonló vagy még a hangulati tüneteknél is súlyosabb formában jelennek meg az energia szintemmel kapcsolatos változások.

Ezen sport nem segít, nem az izomzatom gyengesége a probléma.

Ugyanígy, a hipomán fázisokban sem azért van sokkal több energiám, mert hirtelen izomra tettem szert.

Súlyos depressziónál úgy érzem, h össze tudnék csuklani, mikor mennem kell valahova. Sokszor aluljárókban nehezen tudok felmenni a lépcsőn.

Súlyos depressziónál előbb-utóbb ki szokott az alakulni, hogy hiába szeretnék orvoshoz menni, nem tudok felkelni és elmenni hozzá.

A pozitív gondolkodástól nem lesz energiám. Ugyanígy nem segített volna hipomán fázisban (túl vidám, túl energikus vagyo), ha próbálok pesszimistább lenni.

Aki úgy gondolja, h depresszión segít, ha próbálok mosolyogni, jó kedvű lenni, szórakozni az vajon úgy gondolja, h egy hipomám fázisra hatásos lehet, ha temetésrs járok, rendszeresen ellátogatok a sírokhoz, próbálok minden nap valami rosszra gondolni, ami történt velem vagy a világban? Gyakoroljak bánatos vagy letört arckifejezést?

2022. febr. 3. 06:57
 67/71 anonim ***** válasza:
100%

Lítium pajzsmirigy vagy vese problémát nem csak akkor okozhat, ha rossz adagolás miatt a vérszintje a terápiás tartomány fölé megy.

Az ismerősömnek terápiás adagban (annak megfelelő vérszinttel)

okozta.

A rendszeres laborkontrollal ezt megelőzni nem lehet, nincsenek előjelei.

Azért kell ellenőrizni, hogy az első rossz értékrknél el lehessen hagyni, ne súlyosbodjon tovàbb.

Ilyenkor nem biztos, hogy magától rendbejön minden. Az első rossz érzékekkol (pl 4 héttel azután, h még jók voltak az értékek) már élethosszig tartó betegséget is okozhat.

2022. febr. 3. 07:10
 68/71 anonim ***** válasza:

Bocsánat, hogy itt kérdezem meg, de rengeteg hozzáértő írt már akik itt látni fogják, és a kérdéshez kapcsolódik.

Depresszió elleni gyógyszer adagja időszakonként változik, akár lehetnek olyan időszakok, hogy le is teszi az ember?

2022. máj. 7. 20:17
 69/71 anonim ***** válasza:

Első depressziós szakaszban ajánlásonként változik, hogy mikor érdemes elhagyni. Értelemszerűen tünetmentesen érdemes elhagyni. Pl fél év, 1 év tünetmentesség után.

Sokszori visszaesés után érdemes tartósan, szünet nélkül szedni.

Lehet rosszabb időszakban emelni, akár mellé még egy másik antidepit is szedni, jobb időszakban egy alacsonyabb fenntartó adagra átállni.

Vannak szezonális depressziók. Pl mindig télen mélyül el. Ilyenkor már előre lehet emelni, visszaesést megelőzni.

Ezek antidepresszánsra vonatkoznak.

Soxor terápia megoldja a problémát és elhagyható a gyszer örökre. Pl szorongásnál.

2022. máj. 7. 20:34
 70/71 anonim ***** válasza:
Ha vki egy ambuláns rendelés felketesésétől is fél, akkor abból jól látszik, hogy szüksége van szakember segítségére.
2022. máj. 7. 20:35
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!