Depresszióra antidepresszáns mellé milyen vitaminokat ajánlotok?
A B vitaminok támogatják az idegrendszer működését, én gyakran szedek ilyet, de amiben elég nagy a hatóanyag tartalom olyat érdemes, B-komplex vitaminok. Nekem a ginko biloba is segített, javít az agyműködésen illetve ezáltal a gondolkodáson. Bár ez utóbbit a gyógyszer után próbáltam.
2 hónap antidepresszáns szedés szinte semmi, ne légy türelmetlen magaddal, dokik szerint is fél-1 év, ha visszaesés akkor több kell...Leállni pedig majd csak fokozatosan szabad ha eljön az idő. Kitartás! 🙂
Vehetsz multivitamin, de az is lehet, hogy felesleges szedni mert mindenből jut elég a szervezetedbe táplálkozással.
Könnyű vegyes vagy mediterrán étkezést javaslok. Optimális esetben étkezéssel elég vitamin, ásványi anyag és nyomelem jut a szervezetbe.
Kivéve D3-ból. Ahhoz napfény kell. Ősztől tavaszig pótolni kell mert ilyenkor nincs elég fény.
Ahhoz mennyiségi ajánlást a Semmelweis Egyetem honlapján találsz. Úgy rémlik, hogy napi 2000 NE a szükséges mennyiség.
Ez a "táplálék fedezi" babona már rég nem igaz. Vagy bio, esetleg saját előállítású élelmiszereket eszel, jó levegőjű faluban élsz, rendszeresen mozogsz és olyan kiegyensúlyozott, stresszmentes az életed, mint egy buddhista szerzetesé? Ja, nem? Akkor egyáltalán nem fedezi, mert
1) A stressz, mozgáshiány és környezetszennyezés, esetleges káros szenvedélyek növelik az igényeid,
2) Az intenzív mezőgazdaságban termelt élelem és takarmány beltartalma évről évre csökken, mert a talajt leszívja ez a fajta termelés. Cserébe viszont bőséges vegyszerhasználat a jellemző, ami csak plusz teher a szervezetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!