Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A skizofréneket, akik meglátjá...

A skizofréneket, akik meglátják az összefüggéseket és úgy érzik irányítás alatt állunk, miért könyvelik el mindenképp mentális betegnek?

Figyelt kérdés
Olvastam egy olyan elméletet(en is ezt vallom) hogy pont hogy a skizofrenek látják át a világot, ehhez képest őrültnek nyilvánítják ki őket. Saját magamból indultam ki, velem masfel eve olyan dolgok történnek, amik nem lehetnek véletlenek, ezután elkeztem érezni a megfigyelést es egy nap látok minimum 10 összefüggést es így kapom a jeleket. Nyilván a pszichiáter erre azt mondja hogy paranoia, pedig en nem belelatom a jeleket, hanem meglátom. Ha az orvos nem hisz nekem, aki ki fog?

2022. jan. 13. 10:34
1 2 3 4 5
 11/50 Phoney ***** válasza:
75%
Az "irányítanak" témához pedig, ha így érzed, akkor abszolút igaz, csak nem a külvilágra! A saját pszichédben van az a világ, ahol a kiszolgáltatott énedet a komplexusaid irányítják. Az a trükk, hogy az ember a tudattalan lelkivilágát mindig összetéveszti a külvilággal, mert ami "nem én vagyok", az mindig külviláginak tűnik. A skizofrén az, aki olyan egyoldalúan vetíti ki a lelkivilágát a külvilágra, hogy már képtelen hatékonyan értelmezni azt, ami történik körülötte. Gyakorlatilag olyan, mintha ébren is folyamatosan álmodna, és végül már midnen eseményt csak az álmai részeként tud értelmezni.
2022. jan. 13. 12:00
 12/50 anonim ***** válasza:
51%

10

A búrán te írtad, hogy innen kitiltottak.

A búrán leírtad, hogy milyen problémáid vannak és elég sokan próbáltunk segíteni.

Természetesen nem tudom, hogy ki vagy a való életben.

2022. jan. 13. 12:05
 13/50 anonim ***** válasza:
27%
12: óóó, ennyire felismerhető volt ott is?
2022. jan. 13. 12:05
 14/50 anonim ***** válasza:
51%
10: és konkrétan miben nyilvánul meg a te személyiségzavarod? Mik a diagnosztizált tüneteid?
2022. jan. 13. 12:10
 15/50 A kérdező kommentje:

11, oké de en nem vagyok skizofrén. Jól leírtad a dolgokat, kicsit mar túl szakmai is ez es összezavaró. A pszichiáter nem vezette le így. Ettől függetlenül meg ugyanúgy érzem magam es tudom hogy vannak összefüggések

12, mi az hogy “búrán” írtam le? Tessék itt egy újabb jel, valaki úgy beszél rólam, mintha tudná ki vagyok. Ha ki vagyok innen tiltva akkor hogy írok most ide?

2022. jan. 13. 12:20
 16/50 anonim ***** válasza:
51%

15: bárki bárhányszor regisztrálhat ide új e-mailcímmel...

Tehát a kitiltás kb. két percig tart...

2022. jan. 13. 12:22
 17/50 A kérdező kommentje:
14, az orvos azt mondta hogy szemelyisegzavaros vagyok. Nem részletezte. De hozok amúgy tunetet, borderlineból, nárcisztikusból, elkerülőből is. Sajnos
2022. jan. 13. 12:22
 18/50 A kérdező kommentje:
16... igen, ez így működik. :) nekem barátnőmet már tiltották ki innen is, hoxarol is és soha többe senki nem tudta használni a fórumokat a lakásából. A telefonja meg külföldön is le volt tiltva... sokra mennének azzal, ha ez így működne
2022. jan. 13. 12:36
 19/50 anonim ***** válasza:
80%

Lehet, hogy látsz jeleket, de mégis mi a francnak figyelnének meg? És mindenkit? Ekkora kapacitás nincs. Ez tipikus paranoid skizofrén gondolat. Könnyű belelátni sok dologba, hogy épp megfigyelnek. De ez egy téveszme a betegeknél. Én nem értem, hogy hihet ebben bárki, annyira irracionális.

És irányítanak? Hogyan? Ezt sem értem. Erre nem is képes senki, és erre pláne nincs kapacitás, és nem érné meg nekik.

2022. jan. 13. 14:16
 20/50 anonim ***** válasza:
24%
Milyen konkret jeleket/osszefuggeseket latsz? Tenyleg erdekel, neha en is pont ezt erzem, de nem hiszi el senki. Ha gondolod, privatban is beszelhetunk.
2022. jan. 13. 14:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!