Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Irányításmániára valami tanács?

Irányításmániára valami tanács?

Figyelt kérdés

Az utóbbi hetekben jöttem rá, hogy valószínűleg irányításmániás vagyok.

Ez mind magánéletben megnyilvánul (kiakadok, ha a párom nem azt teszi, ahogy én megálmodom, hogy SZERINTEM jó lenne), mind a tanulásban (maximalista vagyok, csoportmunka esetén pedig egyszerűen képtelen vagyok a többiek munkájában megbízni).

Kezdem utálni magam emiatt, egyszerűen rengeteg súrlódás ér. Azt már régóta tudom, hogy a személyiségem ilyen harcias, versengő, nem tudok veszíteni a játékokban stb, de most tisztult le előttem, hogy nálam már beteges ez a dolog.

Ennek ellenére önbizalomhiányos, és sok esetben bizonytalan vagyok, azt olvastam, hogy az irányításmánia pont ezeket a hianyossagokat hivatott pótolni, és azért alakult ki (meg hogy elvileg gyermekkorban is voltak sérelmek).

Mit tehetnék?

Sajnos pszichológusra nincs pénzem (egyetemista vagyok, a jelenlegi helyzetben sajnos diákmunkat sem tudok vállalni).

Van valami ötletetek, hogy kezeljem magam? Akár valami könyv, vagy saját tapasztalat?

2020. ápr. 15. 09:19
 1/1 anonim ***** válasza:

Online van most elég sok pszichológus, megér egy próbát

Könyvet sajnos nem tudok, de mondjuk ha csoportban együtt dolgoztok, akkor nyugodtan olvasd el amit mások írnak, esetleg kérdőjelezd meg, de ne akard mondjuk csak azért is átírni. Gondoldd el hogyha te is foglalkozol egy dologgal x órát és már csak belekötve az hogy esne?

Ha nem csak összecsapta az illető, akkor átolvasás után picit próbáld meg külső szemlélőként látni, hogy nem is olyan rossz ez és akkor máris javultál☺️

2020. ápr. 15. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!