Háziorvos írhat ki számomra nyugtatót pszichiáteri ajánlás nélkül?
Illetve mennyi ideig írhatja ki számomra?
Írhat fel most a COVID időszakban telefonos kérésre, elektronikus receptre?
Munkahelyi kimerülés, és stressz miatt kellene.
9.-re.
De akkor minek kommentelsz, ha nem vagy biztos valamiben, mert nem értesz hozzá?
valószínű, hogy fel fog írni, de csak teljes áron tudja.
bármeddig írhatja (xanax, frontin, rivotril), de csak addig szedd míg el nem jutsz a pszichiáterhez, mert a háziorvos ált. már nem foglalkozik azzal, hogy le is gyere róla, csak felírja.
12-es! Olvasd el és értelmezd amit írtam :D
Segítek, leírom ismét. :D A mi háziorvosunk szakorvosi javaslat nélkül NEM ÍR KI vényköteles nyugtatót. Ez nem azt jelenti, hogy ez az általános, és senki nem ír ki. Ez a tapasztalatom, ezért ezt írtam, sőőt, még elnézést is kértem, ha rosszul tudom. :D
Már csak azt nem értem, hogy miért kötözködsz :D
Igyál inkább egy citromfű teát. A nyugtatókat személy szerint nem ajánlom, bár ahogy mondtad, nem is értek hozzájuk. :D
14
Ez esetben a háziorvosod szabálytalanul jár el...
Írhat fel rivotrilt is.
Jaj, aki nem tudja, miért válaszol. Költői kérdés.
A xanax és a rivotril egyaránt benzodiazepin és nagyjából semmi értelme nincs annak az állításnak, hogy a rivotril "erősebb" vagy "veszélyesebb".
Benzók (benzodiazepinek): [link]
18
Igen!
TEHÁT. A háziorvos írhat fel xanaxot és rivotrilt is szakorvosi ajánlás nélkül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!