A szedett gyógyszerekből lehet következtetni a betegségemre? Kétféle antipszichotikumot szedek( többek között)
Milyen tüneteid voltak?
Ezek hatalmas adagok. Borderline zavarra nem szoktak ennyit felírni. Arra gyakran egyáltalán nem írnak fel gyógyszert.
Honnan lehet tudni, hogy ezek nagy adagok? Még szedek mellé 3 szor 1 mg xanax SR- t meg este egy lendormint.
Az ambuláns lapom szerint hallucinálok, téveszméim vannak, mikromán tendenciák, szorongás, feszültség stb.
Olanzapinból a max adag 20 mg.
Ripedonnál tudom, hogy ez nagy adag. Nem tudom, h mennyi a max.
2 AP-t csak végső esetben adnak.
Halu, téveszme skizofréniára utal.
Adnak néha, de többnyire kis adagot (pl 5 mg Olanzapin), 2 félét nem szoktak.
Bipolra szedtem az 5 mg-os felét. Borderre (amíg nem volt bipolos tünetem) évekig semmilyen gyógyszert nem kaptam.
Nekem is érthetetlen, hogy miért nem magyarázza el, hogy mit és mire ad.
Borderline zavarnak nem tünete a hallucináció, téveszme. A betegek egy kis részének nagyon ritkán lehetséges pár órás vagy pár napos pszichózisa. Többnyire csak paranoid gondolat. Ennyi fér bele.
A gyógyszeteid hallucinációra és téveszmére hatnak. Borderes pszichózisra nem kell ennyi.
Nekem nincsenek dühkitöréseim soha. Csak szorongás.
Arról vita van köztünk, hogy amit tapasztalok, az hallucináció e. Mindenesetre még ennyi gyógyszer sem mulasztotta el ezeket a tapasztalásokat, csak jobb lett valamivel hónapok alatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!