Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Extrém erős és hosszantartó...

Extrém erős és hosszantartó mentális szenvedésbe bele lehet halni?

Figyelt kérdés

Okoz olyan fizikai tüneteket, hogy meghaljon tőle az ember?

Az utóbbi időben az extrém mértékű lelki szenvedés miatt kijött egy nagy ér a halántékomon, főleg akkor nő meg, amikor intenzív kínokat élek át. Mostmár elkezdett fájni az a terület, annyira hogy már feküdni se bírok azon a felén. Létezhet olyan, hogy egy őrjöngés roham alkalmával elpattanjon és meghaljak? Vagy hogy bármi is elpattanjon a fejemben? Esetleg személyes tapasztalat ilyesmivel kapcsolatban?

A "menj pszichiátriára" tanácsokat megelőzném azzal, hogy már túlvagyok ezeken és a fentebb feltett kérdésre szeretnék választ kapni.

ma 05:51
 1/5 anonim ***** válasza:
44%
Bele lehet halni. A menhelyeken lakó kisállatok bármennyi törődést, állatorvosi ellátást és jó minőségű tápot kapnak, a végén mégiscsak lefogynak és elpusztulnak, ha nem találnak gazdira. Az emberi szervezet is ki tud fáradni. A pszichológus mindazonáltal segíthet, hogy ez a kifáradás lassabb legyen, hogy minél hatékonyabban meg tudj küzdeni a napi kihívásokkal. Van, amikor a gyógymód egy környezetváltozás, költözés, munkahelyváltás lehet. Van, amikor egy közösség (pl. vallási vagy más csoport) segíthet nagyon sokat. Egy szeretetteljes kapcsolat is gyógyíthat.
ma 06:16
 2/5 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem nem.

Én mindig azon merengek, hogy kezdenek meghalni emberek a környezetemben (50-es éveimben járok). Mentálisan full egészséges emberekről van szó, akik egyik napról a másikra elaludtak örökre vagy esetleg rákosak lettek és jó sokat is szenvedtek, mielőtt meghaltak.

Miközben én évtizedek óta húzódó, egyre rosszabb mentális betegségekkel éldegélek. Még egy náthát, influenzát sem kapok el. Rengeteg fekvés (hónapokról van szó) után most a rengeteg ülés van soron, erre még a hátam sem fáj, pedig komoly gerincbetegségem van.

Tuti, hogy tovább fogok élni, mint sok más, pszichésen nem beteg ember (persze kivéve, ha balesetben halok meg).

ma 08:45
 3/5 anonim ***** válasza:
28%
A halántékodon lévő ér nem fog elpattanni, de agyvérzést kaphatsz.
ma 09:11
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem.
ma 10:39
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem.
ma 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!