Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichiáter? Pszichológus?...

Pszichiáter? Pszichológus? Mihez kezdjek?

Figyelt kérdés

Egyre gyakrabban kap el egy olyan hangulat, hogy az egész élet jelentéktelen. Képtelen vagyok örülni dolgoknak. Fel tudom fogni, hogy az adott dolog jónak minősül, de én mégsem érzek örömöt.

Két évig jártam pszichológushoz, elsősorban szociális fóbia miatt, de a pandémiának köszönhetően abbahagytam és nem mentem vissza, mert a problémám sokat javult. Most már csak három havonta járok pszichiáterhez, aki öt perc kérdezgetés után írja a gyógyszereket.

Azért nem mentem még vissza a pszichológushoz, mert magán volt, de azóta már rosszabb anyagi helyzetbe került a családom, így nincs rá pénzünk. A helyi pszichológushoz anyám nem akar engedni, mert rühelli azt a nőt.

Szeptemberben sikerült munkát találnom, ám egy hét után otthagytam, mert buszjáratok nagyon ritkán járnak, és a fizetés fele így is elment volna a buszra. Egyetemen levelezőn büfészakra járok, így ha el is végzem, nem leszek előrébb. Augusztus óta próbálok munkát találni, de a fentebb említetten kívül nem volt szerencsém. Gondoltam arra is, hogy elköltözzem egy közeli nagyvárosba valami albérletbe, de nincs rá pénzem, a szüleimnek sem, ha lenne is, nem akarnék tőlük kölcsönkérni, mert így is a fizetésük fele hitelekre megy el. Nem keresnek keveset, én pedig semmit. Nem akarok élősködni rajtuk, dolgozni szeretnék, egyedül élni.

Társas kapcsolataim nincsenek, az egyetemi csoporttársaimmal néha elbeszélgetek jelentéktelen dolgokról, de senkire nem szeretném rázúdítani a belőlem áradó negativitást, mert a szüleim is unják.

Tegyük azt is hozzá, hogy a szüleim általában nincsenek jó hangulatban, aztán az öcsém sem segít a helyzeten a viselkedésével, ennek az egésznek két egész paragrafust szentelhetnék, de senkit nem érdekel hogy jajj de rossz nekem.

Mindenesetre céljaim sincsenek, mert nem látom hogy ennél mégis hogyan lehetne jobb. Néha már tényleg el akarok tűnni, lefoglalni sem tudom magam a hobbijaimmal, mert egész egyszerűen nincs semmihez sem kedvem, csak feküdni.

Októberben nagyon közel voltam az öngyilkossághoz és most is, de nem akarom, hogy az öcsém egy olyan látványra jöjjön haza. Múltkor egy elosztó kábellel próbáltam, de most már van rendes kötelem is.

A kérdést is csak azért írtam ki, hogy eltereljem a figyelmem erről, meg talán valami csoda folytán esetleg segítséget kapjak.

2021. okt. 18. 14:57
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
figyelj, állj oda a szüleid elé és mond meg nekik h segítség kell és már öngyilkos is akarsz néha lenni és te is érzed most azonnal pszichológus kell erre csak mondanak valamit. nehogy öngyilkos legyél és egyébként nagyon erős vagy hogy így bírod! KITARTÁS ha a szüleid nem segítenek akkor hívd a lelki segélyhívószámot vagyis a 116-123. mondj el nekik mindent hátha segítenek. biztos nagyon értékes vagy az hogy nem kaptad meg az állást biztos azért van mert egyszerűen nem kell munkaerő. tényleg gondolkodj el a Tündérhegyen nem rossz hely ismerősöm volt. ha jobban érzed magad akkor keress valami munkát. valahova biztos felvesznek. te is olyan értékes vagy mint minden másik ember! sok kitartást és mégegyszer nagyon erős vagy
2021. okt. 20. 13:23
 22/28 A kérdező kommentje:

Nem hiszem hogy felvennének bárhova, a KFC is elutasított, az öngyilkos gondolatokat pedig elmondtam a szüleimnek. A válaszuk.

"Ne fenyegess minket öngyilkossággal."

Tehát így jártam, élet és halál között lebegek és nem nagyon látok semmi esélyt a változásra.

:(

2021. okt. 20. 14:35
 23/28 anonim ***** válasza:
Mindenesetre ne legyél öngyilkos, mert egyszer valahogy kilábalsz, legfeljebb évek múlva. Ha más nem, akkor lediplomázol, és diplomával jobb munkalehetőségeid lesznek. Hosszú távon városba kell költözni és önállósodni. A semmi közepén lakva ez nyilván nehezebb. Nem tudtok esetleg egy használt kocsit megvenni, persze jogsi is kell hozzá, hogy mobilisabb legyél?
2021. okt. 20. 14:45
 24/28 A kérdező kommentje:

Egy anglisztika diploma maximum poháralátétnek jó, semmi hasznom nem lesz belőle, már bánom is hogy ide jelentkeztem.

Apám nemrég vett saját magának használt kocsit hitelből, mert a régi már nem működött. Nekik sincs semmi pénzük félretenni, olyan keveset keresnek, a 2009-ben épített házra felvett hitelt is még mindig fizetniük kell.

2021. okt. 20. 14:50
 25/28 anonim ***** válasza:
Akkor pedig nincs más, mint el kell költözni olyan helyre, ahol van munka.
2021. okt. 20. 14:53
 26/28 anonim ***** válasza:
szia#21-es vagyok. nehogy öngyilkos legyél. nem hiszem hogy azért nem ttek fel a kfc-be mrt alkamtlan vagy.hidd el nem volt állás csak ott. a kfc-be bárkit felvesznek. biztos hogy jobb munkát is találsz a szüleid hülyék menj oda hozzájuk és mondd meg nekik hogy tényleg komoly és higgyenek neked. nem szégyen ha valakinek kell segítség a Tündérhegyent pedig gondold át
2021. okt. 20. 14:54
 27/28 anonim ***** válasza:
Anglisztikával mehetsz multihoz. Nyilván nem álomállás, de egy SSC-ben azért lehet jól keresni. Ugyanez az Aldiban.
2021. okt. 20. 16:53
 28/28 anonim válasza:

Rendes depresszios lettem mar csak attol hogy ezeket elolvasom... figyelj ne legyel ongyilkos meg is mondom miert kell erosnek es kitartonak lenned. Regebben a csaladomnak sok penze volt mert a papámnak jo munkahelye volt foton laktunk mindenunk megvolt de a papam inkabb osszejott egy 18 eves lannyal ott hagyott minket le foglaltak a hazat en mamam es a batyam lekoltoztunk videkre anyukamnak es a keresztanyamnak kellet innentol atvenni a stafetat kulfoldon kellet dolgozniuk (semmi olyan) folyamat takaritani mint a kutyak ugy dolgoztak a nagybatyam drogos volt masik okos gyerek aki gimnaziumba jart o a keresztanyammal lakott pesten aztan mi is felkoltoztunk a keresztanyamekhoz mert ránk egett a ház sokan voltunk kis lakasban anyamat ritkan lattam mamam vert engem es a batyamat nagyon haragudtam ra de amit lemuvelt vele nagyapam csodalom hogy nem lett ongyilkos, szoval megertem amiert ilyen volt igy eltuk az eletunket azta en es a mamam vissza koltoztunk videkre egesz jo volt mamam mar jo hangulatu volt minden rendbe volt csak en a tobbi csaladtagomtol 300 kilometerre voltam alig lattam oket aztan 4 evvel kesobb anyamnak jobb munkaja lett nemetorszagban fonok lett lekoltoztunk dunakeszire egy szep kertes lakasba ahol a nagybatyam en a batyam mamam es az edesanyam lakik (masik nagybatyam pedig mar leszokott) anyukam gyakrabban jar haza ossze tarto csalad vagyunk ez a lenyeg sajnos ahogy latom neked nem ilyen van (mi cigany szarmazasuak vagyunk) ebben a tortenetben az a lenyeg hogy minden rossz utan van valami jo hidd el nekem megjartuk a poklot es most a paradicsomban vagyunk ne add fel kuzdj erte! Egy eleted van kar lenne eldobni mert most semmi nem sikerul sok sikert kivanok!

Ui:ne haragudjatok eleg kesze kuszan irtam de remelem a lenyeg atjon

2021. okt. 21. 06:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!