Étkezési nehézségek, ez már problémás?
Sziasztok. Az utóbbi 1-1,5 évben figyeltem meg, hogy kevesebbet eszek, mint kéne. Másfél éve 60 kiló voltam, 13 kilót fogytam mostanra 160 centis magassághoz. Kb nyáron beállt 50 kilóra, de most megint fogyni kezdtem. Tavaly erősem szorongtam és volt egy depresszív időszakom, ebből kb sikerült kimásznom és idén úgy kb elkerül a téli depi. Viszont az evés dolog zavar, napi 1-2x eszek, de a 2 jellemzőbb. Most nem kivánok semmit, inkább eszek levest csak, azokat az ételeket se eszem meg vagy alig eszek belőle, amiket eddig szerettem. Pár kedvencem van, amit jóízűen megeszek bármikor, de nem lehet ugyanazt a 2-3 kaját enni mindig (ennek oka, hogy még otthon lakok és a családom többi tagja nem szereti ezeket és sokszor időigényes megcsinálni). Sokszor inkább eszek kevés nasit vagy gyümölcsöt, mint rendes ételt. Nem is szoktam éhes lenni vagy nagyritkán amikor az vagyok nem érdekel, mert epp benne vagyok valamiben. Nem direkt akartam ennyire lefogyni
Az utóbbi 2 évben intenzívebben sportolok, az elmúlt néhány hónapban heti 5x is akár, de attól se lett jobb az étvágyam, csak szintentartott, meg minimális motivációt adott, hogy meccs előtti nap egyek, különben nem fogom bírni. Most sérült vagyok es heti 1-2x járok úszni, az hiába fáraszt ki, étvágyat nem csinál. A sérülés folyamatos fájdalommal jár, az mégtovább ront az amúgy is rossz helyzeten, semmi kedvem enni. Van, hogy leülök, de egykét falat után elegem lesz és otthagyom.
Miért lehet ez? Mit lehet vele kezdeni? Nagyon gáz? Mindenféle véleménnyel találkoztam, volt aki szerint kis túlzással kb egy lépéssel vagyok a halál előtt és már pszichiáternél kéne lennem, míg mások szerint semmi problémám nincs és ez tök oké
17L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!