Társkeresési problémáimon / szociális nehézségeimen szeretnék változtatni, tudtok ajánlani egy jó pszichológust Budapest környékén?
Légyszi ne kövezzetek meg. Tudok guglizni én is, csak fontos lenne, hogy ne érezzem kidobott időnek azt az X alkalmat amire szükségem lenne és ezen segítene ha tudnám, hogy előttem már másnak is sikerült hasonló problémákon javítania az adott pszichológus segítségével.
Esetleg könyv javaslatoknak is nagyon szívesen örülnék.
Magamról (ha érdekel valakit): 25F vagyok és nagyon nehezen tudok kapcsolatokat kialakítani (bármilyet), pedig lenne szociális igényem, de egyszerűen szorongok ha kezdeményeznem kell. Ha nem egy olyan lányról / nőről van szó aki nagyon bejön, akkor még csak-csak megtudok ezzel bírkózni, de akkor is sok idő kell mire egy új közegben, új emberek között fel tudok oldódni és önmagamat tudom adni (pl. új munkahelyen tipikusan 1-2 hónap kell ehhez nekem). Viszont ha valaki nagyon tetszik, akkor ezt képtelen vagyok kifejezni és értelemszerűen kezdeményezni sem merek anélkül, hogy ne kapnék egy mosolyra bármilyen visszajelzést. Szóval így a -1. lépésnél már elakadok. Zavarba jövök és kb. rámosolyogni sem merek a másikra (régen ezt ráfogtam arra, hogy kövér vagyok és úgy sem tetszenék másoknak, nem akartam, hogy bárkit is elkapjon az undor attól, hogy észreveszi ahogy ránézek és rámosolygok, de azóta lefogytam, aktívan sportolok, egész jó alakom van, igyekszek adni magamra, de ez a viselkedésem ugyan úgy megmaradt). Egyszerűen már nem foghatom tovább a külsőmre ezt, ezért szeretnék megfelelő szakmai segítséget igénybe venni.
Szóval nagyjából ezek lennének a gondjaim. Tudnátok ajánlani szakmai segítséget? Hálás lennék érte.
Szia,
ez tipikusan olyan probléma, amivel nagyjából minden pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus dolgozni tud, inkább aszerint érdemes keresni, hogy te kivel tudnád megtalálni a közös hangot: ffi-nő, idősebb-fiatal, milyen módszerrel dolgozik, stb. Nyáron nem valószínű, hogy új terápiába kezdene egy szakember, van időd utánajárni. Ha szeretnéd, privátban tudok írni olyat, aki nekem hasonló témában is segített, de ez nem jelenti azt, h bárki másnak is tudna.
Egyébként érdemes csoportterápiát is számításba venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!