Mentális problémák miatt lehetnek tanulási nehézségei egy egyébként nagyon jó eszű embernek?
Sajnos igen.
Ha szorongsz, eleve nem tudsz figyelni. Sajnos sok tanulásra szánt estém így haszontalan volt.
Ettől függetlenül borderline-ként elvégeztem egy egyetemet. Nehéz volt, sok kitartást igényelt, de rávettem magam. Plusz a doki is segített tartani a lelket bennem
Teljesen jogos lázadás, amit csinál! A zsarnokság ellen tiltakozik! Mint írtad kényszerítették a tanulásra, erre a legegészségesebb reakciója egy embernek, hogy vagy megőrül vagy beteg lesz...
Amit mond, amit érez az úgy van, tessék komolyan venni. A zsarnok környezetből elkéne távolítani. Ne diagnosztizáld és ne mondogassa senki, hogy neki mi baja! Ő azt pontosan tudja, hogy őt bántják és azt is tudja, hogy ki bántotta és mivel. Egy tök egészséges ember, aki beteg környezetben van és beteg elvárásoknak teljesítményeknek kellene megfelelnie. Nem vele van a gond!
Türelem, figyelem egy jó szakember, és újra kap majd levegőt!
Lehet, hogy félreértettem, akkor elnézést. De ez, akkor is lázadás, amit 20 évig bele kényszerítettek az nem múlik el ez átfordul önkinzásba, ha már a környezete nem kínozza. A lelkileg bántalmazott gyerekek viselkednek így felnőtt korukban ...saját magát bünteti a szülei helyett. Hogy értsd, neki ez a normális közeg, hogy valaki bántja, hiába nem ezt akarja, de magát hibáztatja .. Hatalmas düh, harag van benne a szülei miatt és ezt önmaga ellen fordítja.
Trauma feldolgozásban jártas szakember tudna segíteni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!