Szorongásra, hangulatingadozásra 5mg Scippa-t szedek 3x1 0,25mg frontinnal kiegészìtve három hete. A pszihiáter javaslatára most fogom elkezdeni a Scippa-bòl a 10mg szedését és fokozatosan elhagyni a frontint. Tapasztalat?
"A gyógyszer szedése valóban segíthet az életminőségem javulásán?"
Az életminőséged javulásán nem a gyógyszer segít, hanem te magad. Nem tudom nálad ez hogy van most jelenleg, de gyógyszert pszichoterápiás kezelések részeként szoktak felírni azzal a céllal, hogy a páciens jelentősebben érezze a terápiák hasznosságát.
Vagyis csodát tenni sajnos egyik gyógyszer sem tud, de jelentősen javítják a terápiák részeredményeit, és akár a te problémádat is helyrehozhatják. Idővel, ahogy a terapeuta érzékeli, ezek az adagok majd elhagyhatók, csökkenthetők lesznek.
Ha számodra ennek a gyógyszernek nincs pozitívan értékelhető hatása, viszont mellékhatásait meghatározhatóan érzékeled, akkor inkább egy másik gyógyszerre lenne szükséged, viszont ezt mindenképp a kezelőorvosoddal kell megbeszélni.
(Egyébként a Scippa tájékoztatójában szerepel, hogy akkor se hagyd abba, ha nem érzed pozitív hatását.)
Nekem a mellékhatások a szedés második hónapjára szépen fokozatosan elmúltak. Scippat szedek, en is 5-el kezdtem, 10et szedek.
10 nel jottek igazan a pozitiv hatásai kb 2 het után.
A nyomottsag erzes a frontintol is lehet. Azt altalaban el szoktak hagyni tényleg, egy pár hét után.
Hajra, jo lesz, csak tolj mellette tényleg pszichoterápiát is.
3. vagyok.
Szorongás, depresszió.
Nem, mert nekem 1 heten belül volt a dózis emelés. Inkább onnan közelíteném meg, hogy kb a teljes dózis elso het vege volt amikor előjöttek a mellekhatasok, es utana szep lassan elkezdtek csökkenni.
Osszessegeben abszolút megérte, pár hét/honap mulva visszagondolsz erre az idoszakra, mosolyogni fogsz :)
Hajra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!