Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akik nőként felnőttkorukban...

Akik nőként felnőttkorukban (huszas éveikben pl.) kapták meg az autizmus és/vagy ADHD diagnózisukat, tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Ebben az esetben úgy tudom, hogy nagyon enyhék a tünetek, felnőttkorra olyan mint ha "kinőné" az ember, de gondolom okoz nehézséget. Arra lennék kiváncsi, hogy simán diagnosztizáltak titeket? Vagy nagyon szkeptikusok voltak veletek? Ha csak kevesebb tipikus tünet volt így is megkaptátok a diagnózist?

2021. okt. 6. 09:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok, köszi a linket. Nekem a Ritalin LA bevált, igaz 9000ft. Szabadáras gyógyszer.
2021. nov. 3. 09:13
 12/16 A kérdező kommentje:

Az enyhe tünetetet inkább úgy értettem, hogy mivel gyerekkorban nem gondoltak rá hogy vizsgáljanak (autizmus felmerült, de lány vagyok, az a tipikus álmodozós, ADHD nem is volt akkoriban).

ADHD szempontjából most kezd szétesni, mert nem tudom már évek óta menedzselni az életem, az autizmus szempontjából ugyan beletőrödtem a dolgokba, de azért egyre zavaróbb a dolog.

2021. nov. 3. 21:11
 13/16 anonim ***** válasza:
#12 adhd ben tudsz javulni. meg a problémáid függvényében valami gyógyszer is segíthet valamellyest. deteljesen szerintem nem fog eltűnni mert szerintem ez valami nagyon alap jellegünk. szerintem első lépés lehet az, hogy nagyon pontosan összeírod mikben vagy elakadva. tényleg nagyon konkréten.
2021. nov. 3. 21:52
 14/16 anonim ***** válasza:
Az hogy nem tudod menedzselni az élet az nem adhd dolog. Akkor hiperaktív sem vagy? Szerintem más bajod lehet.
2021. nov. 4. 07:14
 15/16 anonim válasza:
100%
Sokszor felnottkorban diagnosztizalnak, mert lanyoknal eleve kevesbe nézik és jobban alkalmazkunk, illetve ha végigjarod az iskolat az egy elég strukturalt rendszer és amikor ez a struktura eltunik akar egyetemeben akar munkaban, akkor kezdenek sokan nagyobb nehezsegekbe utkozni. A kérdés az a te életedre mekkora hatassal van, illetve rontja e az eletminoségedet. Ha igen, mindenképp érdemes kivizsgalni, velem pszichologusok voltak szkeptikusak az elején de aztan elmentem ebben specializalodott pszichiaterhez és o vegul kivizsgalt. Mindenképpen olyanhoz érdemes menni aki konkrétan foglalkozik a témaval. Illetve ADHD-nak 3 aspektusa van: impulzivitas, figyelemhiany, hiperaktivitas, diagnosztizalhatnak csak az egyik tipussal vagy az osszessel, nem kell az osszes tunetet produkalni ahhoz, hogy valaki tényleg ADHD-s legyen.
2022. máj. 6. 12:59
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Esetleg az erre specializálódott pszichiáter nevét/elérhetőségét meg tudod adni?

Nekem (ha tényleg ADHD vagy ASD) úgy teszi tönkre az életem, hogy az egyetemet képtelen vagyok bejezni (érteni értem, de bemagolni az anyagot nem tudom), állandóan rágódok (múlt, vészforgatókönyv szerű gondolat spirálok), szorongás, aggódás folyamatosan, képtelen vagyok ellazulni vagy bármit elérni az életben. Az emberekkel nagyon türelmetlen vagyok, szabályosan menekülök előlük, dührohamaim vannak. Annyi mindent terveztem és semmit nem tudtam végrehajtani belőle.

2022. jún. 2. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!