Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem tudok mások iránt sajnálat...

Nem tudok mások iránt sajnálatot érezni, valami autizmus lenne?

Figyelt kérdés

Szóval megvisel mások halála, vagy betegsége, van bennem rossz érzés, de amíg nem velem történik, addig nem tudom kimutatni.

Mikor nagypapám beteg lett, akkor teljesen magam alatt voltam, amit ki is mutattam. Szerencsére meggyógyult, vagyis tünetmentes. (Rosszindulatú daganat) De most meghalt egy szomszéd, akivel jóba is voltam, stb. De mikor meghalt, csak olyan volt, mint mikor olvasom a neten, hogy egy balesetben valaki meghalt. Vagy ha valakinek egészségügyi problémája van, ami nem súlyos, (pl lábfájás, fogfájás, egyéb amúgy kínzó fájdalom, stb) akkor nem tudok együtt érezni. Szerintem ez nem normális dolog. Valami mentális problémám lehet?

2021. szept. 27. 22:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok. A saját nagybátyám halálakor egy könnycseppet sem tudtam ejteni, annak ellenére hogy jó volt a viszonyunk. A halálra úgy gondolok, mint egy természetes dologra, még ha rossz is.
2021. szept. 27. 23:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez akkor kezdődik, amikor először vesztesz el valakit, akit nagyon szerettél, akivel nem csak udvariasságból tartottad vele a kapcsolatot, vagy csak mert "rokon". Onnantól fogva rettegni fogsz a maradék szeretteid elvesztésétől.
2021. szept. 28. 00:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Francokat van mentális problémád, mindenki így van vele. Persze együttérzést színlel.
2021. szept. 28. 06:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is ilyen vagyok. Próbáltam rá magyarázatot találni, de nem jutottam sehova. Olyan, mintha hiányozna belőlem mások felé az empátia. Mondom, hogy sajnálom, de közben nem érzem azt, hogy bármilyen érzelmet kiváltana akár egy szerettem állatának a halála, vagy éppen szomorúsága, vagy barátnőm nagymamájának a halála sem érintett meg, pedig nagyon fontos számomra a barátnőm, szóval.. nem tudom. Ugyanígy vagyok én is.

27N

2021. szept. 28. 15:38
 5/7 anonim ***** válasza:
Autista vagyok. Rendkívül sértő ez a kérdés. Bármilyen hihetetlen, nekem is vannak érzéseim és az empátiára is képes vagyok. Ezzel nem vagyok egyedül.
2021. okt. 7. 08:39
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem sértésnek szántam. Viszont több erre utaló jelet is felfedezni véltem magamon. És ismertek súlyos autistát, aki viszont semmilyen érzelmet nem mutat. Ezért gondoltam rá.
2021. okt. 7. 14:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha súlyos autista lennél, akkor nem irogatnál ide.
2021. okt. 8. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!