Nem tudok mások iránt sajnálatot érezni, valami autizmus lenne?
Szóval megvisel mások halála, vagy betegsége, van bennem rossz érzés, de amíg nem velem történik, addig nem tudom kimutatni.
Mikor nagypapám beteg lett, akkor teljesen magam alatt voltam, amit ki is mutattam. Szerencsére meggyógyult, vagyis tünetmentes. (Rosszindulatú daganat) De most meghalt egy szomszéd, akivel jóba is voltam, stb. De mikor meghalt, csak olyan volt, mint mikor olvasom a neten, hogy egy balesetben valaki meghalt. Vagy ha valakinek egészségügyi problémája van, ami nem súlyos, (pl lábfájás, fogfájás, egyéb amúgy kínzó fájdalom, stb) akkor nem tudok együtt érezni. Szerintem ez nem normális dolog. Valami mentális problémám lehet?
Én is ilyen vagyok. Próbáltam rá magyarázatot találni, de nem jutottam sehova. Olyan, mintha hiányozna belőlem mások felé az empátia. Mondom, hogy sajnálom, de közben nem érzem azt, hogy bármilyen érzelmet kiváltana akár egy szerettem állatának a halála, vagy éppen szomorúsága, vagy barátnőm nagymamájának a halála sem érintett meg, pedig nagyon fontos számomra a barátnőm, szóval.. nem tudom. Ugyanígy vagyok én is.
27N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!