Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az autistáknál milyen ételek...

Az autistáknál milyen ételek vagy italok okozhatnak függőséget?

Figyelt kérdés

2021. szept. 2. 21:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
63%
???
2021. szept. 2. 22:02
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyén függő, ahogy a többieknél is.

Nem hiszem, hogy lenne kifejezetten autista specifikus csemege.

Épp egy autista lányról szóló (félig élet- félig önéletrajzi könyv, Carly hangja), ő a csipszet szereti, így gyerekkorában motiválásra alkalmazták.

2021. szept. 2. 22:03
 3/11 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem is egyénfűggő, de a cukros, ízfokozókban teli italok, ételek úgymond könnyebben okozhatnak függőséget (egészséges embereknél is).
2021. szept. 2. 22:12
 4/11 anonim ***** válasza:
32%
Bulgur.
2021. szept. 2. 22:14
 5/11 Metionin ***** válasza:
95%

Az igazából nem függőség, hanem rituálé. Sokan ragaszkodnak bizonyos ételekhez, italokhoz. Egyik unokatesóm pl. csak narancslevet hajlandó inni kb. 2 éves kora óta, most 50 körül jár. Másik rokonom meg csak "kisvizet" tehát pici üveges ásványvizet. Nagyobb üvegesből is iszik de csak egyszer, utána újat bont. Ételeknél van aki íz, állag vagy szín, akármi alapján szelektál, nekem pl. gondom volt a rágással és nyeléssel (azzal még mindig) így nem tudok egészben semmit lenyelni. A vizes rokonom nem használ semmiféle fűszert, gyerekkorában kékhalált kapott ha csak egy csipet só is volt a kajájában. Másik gyerek meg nem eszik semmit ami sárga.

(halmozódik a dolog a családomban, ja)

2021. szept. 2. 22:19
 6/11 anonim ***** válasza:
62%
Heroin, kokain, marihana, exstasy, stb
2021. szept. 3. 11:58
 7/11 A kérdező kommentje:
6 Nem a drogokra értettem, hanem az ételekre meg az italokra, hogy azok közül melyek azok, amik függőséget okozhatnak.
2021. szept. 3. 15:25
 8/11 anonim ***** válasza:
76%
Autista ismerősöm a colát imádja.Nem tudom hogy függő e de sokszor látom inni.
2021. szept. 5. 00:45
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Én autistaként válaszolok.

Nem maga az étel, ital a lényeg, hanem hogy van-e hozzá kapcsolódó rituálé. Nekem például a citromos tea a reggeles műszaki italom, a kóla pedig az éjjeles. A tejet nem iszom meg, mert fehér. Óránként háromszor engedek vizet a pohárba.

2021. szept. 6. 01:05
 10/11 anonim ***** válasza:
35%
Pèldàlózhatnèk én is, de nem a "mi" a vàlasz, hanem a "hogyan"
2021. szept. 12. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!